Presa en ‘mal’ estat

L’avançat estat de gestació d’una reclusa posa ‘en guàrdia’ la direcció de la presó i els vigilants atès que la Comella no està preparada per tenir interna una dona embarassadaEmpresonada des de fa uns mesos, quan ja estava en estat, la dona, resident a la Seu i acusada de tràfic de drogues, ha entrat al vuitè mes d’embaràs

Hi va ingressar en estat de bona esperança. Però ara, el seu és un ‘mal’ estat. L’embaràs, avançat ja, d’una reclusa està convertint-se en tot un maldecap al centre penitenciari, fins al punt que s’estan buscant solucions per tal que la dona i el futur nadó puguin tenir les garanties de salut necessàries i exigibles però, alhora, com a acusada de tràfic de drogues pagui el que li toqui pagar. Ni més ni menys.

La presa embarassada ja hauria entrat al vuitè mes de gestació. Tot i ser una dona jove, no és pas  mare primerenca. Té dos fills ja adolescents que, justament, sempre van néixer una mica abans del previst. Durant el vuitè mes d’embaràs i via cesària. Si fins ara ja era un maldecap l’estat de gestació per a un centre que no té pràcticament experiència en casos com aquests i menys condicions encara per gestionar-los adequadament, ara ja és tota una necessitat de trobar-hi solució.

La dona porta uns mesos ingressada a la presó. De nacionalitat colombiana i resident a la Seu, va ser enxampada passant la frontera amb estupefaents. Va ser acusada de tràfic de drogues i s’arrisca a una condemna notable. D’aquí que no es puguin dictar mesures que li facin eludir l’internament. Però també és clar que el dret a la salut és prioritari. En aquest sentit, les fonts consultades han explicat que s’estaria valorant la possibilitat de dictar un arrest domiciliari permanent amb control monitoritzat.

L’inconvenient, en aquest cas, seria que la dona hauria de poder disposar d’un domicili en territori andorrà. Perquè la intenció de l’administració de Justícia seria retirar el passaport a la dona, per tal d’evitar la seva fuga. Ara, però, el primer que cal evitar és un ensurt major. O que no es pugui garantir un tractament adequat a la dona i al nadó en camí. No fos cas que algun carceller hagi de fer de llevador i la resta de preses acabin havent de tallar el cordó umbilical.

Comentaris

Trending