Portes obertes a la il·lusió dels padrins

La casa pairal d’Escaldes-Engordany ha reobert el seu interior i tornarà a iniciar pròximament les activitats físiques per a les 120 persones que acudeixen als tallers

Els avis d’Escaldes han pogut recuperar una mica de la seva rutina a la casa pairal de la parròquia. Tot i que ja fa dies que acudeixen per jugar a la petanca a l’exterior de les instal·lacions, ara ja poden també accedir a l’interior i asseure’s a la terrassa. La reobertura d’aquest espai s’ha rebut amb gran il·lusió per part dels padrins, que no han dubtat en acudir i portar la documentació necessària per poder entrar.

Per a moltes d’aquestes persones, aquests espais són com una segona casa. Un lloc on socialitzar, jugar i moure’s amb seguretat, sobretot en aquests temps de pandèmia. Fins a 30 persones s’han apropat per gaudir de la reobertura d’algunes zones a les quals ja feia temps no tenien accés. Maria Lupiáñez, cap del departament de gent gran del comú d’Escaldes-Engordany ha indicat que, tot i això, l’obertura completa de l’espai s’està fent de forma molt gradual. “Ja fa alguns dies que reprenguérem les activitats físiques, però aquesta setmana les hem parat per les festivitats. Aquest matí hem recol·lectat tot el que necessitàvem per als treballadors i a la tarda ja pot venir la gent”, ha explicat Lupiañez

 

Maria ha sigut una de les primeres jubilades en tornar a asseure’s a l’interior de la casa pairal d’Escaldes. Ho ha fet “amb la il·lusió d’una nena petita”, ha explicat. “Aquí venim a parlar, a jugar, a passar la tarda... Jo no jugo a la petanca, però a cartes, al dominó, el que vulguis i fora no ho podíem fer. Ara podré recuperar el costum”, ha explicat Maria. Joan Josep fins ara havia estat jugant a la petanca, però ara que es pot accedir a l’interior, “tornarà a jugar la partida amb els amics”, ha afirmat.

Fora, per jugar a la petanca, els grups són de quatre. També ho fan així a les activitats físiques que s’organitzen al centre, per mantenir les distàncies de seguretat. “Gràcies a les normes i a què no les hem incomplert podem gaudir d’aquest espai i podem venir aquí per fer les nostres partides. Em sembla fantàstic que puguem estar dins també”, ha explicat Antoni Lara, un dels jugadors habituals.

El principal motiu pel qual el Govern va realitzar la reobertura d’aquests espais és el fet de que gran part dels padrins ja han sigut vacunats. A Escaldes, la majoria ja ha rebut, almenys, la primera dosi del vaccí. A Escaldes, Rafael rebrà la segona al mes de maig, Domi ja ha passat per la segona fase i Antoni també, tots ells han portat avui la documentació necessària per accedir a l’interior. A la Massana, Sant Julià i Ordino les imatges i les històries han sigut similars, amb avis que recuperen costums i espais que els donen vida.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending