El portal dels ‘horrors’

La policia i el comú d’Escaldes, i fins i tot els responsables d’Illa Carlemany, estan molt preocupats pels reiterats incidents que protagonitzen grups de joves a l’avinguda Consell de la Terra

L’enèsim incident: un jove sense manies ni contemplacions venent droga en plena llum del dia a l’avinguda Consell de la Terra. En el mateix portal, més o menys, on un parell de dies abans hi havia hagut una batussa important entre un nodrit grup de joves i agents de la policia i del servei de circulació d’Escaldes. Un fet i l’altre comencen a no ser excepcions. Cert que enfrontar-se a uniformats no està sortosament a l’ordre del dia. Però que grups de joves protagonitzin altercats i més encara en aquell punt, sí.

La policia i el comú d’Escaldes, a través de la direcció del seu servei de circulació, han estat valorant els darrers dies -de fet, hi ha una decisió presa- incrementar les rondes de vigilància que es fa en aquell sector. Fins i tot, mirar d’unir esforços entre patrulles d’urbans i del cos d’ordre. La necessitat de reduir el contacte social per evitar la propagació de la pandèmia ha fet més evident una situació que ja s’intuïa, que es tenia fins i tot clara, però sobre la qual s’anava dilatant la presa de decisions. La propietat de l’Illa Carlemany, protagonista no volguda, víctima col·lateral de tot plegat, també estaria molt preocupada per l’afer.

Pel motiu que sia, l’accés posterior, per dir-ho d’alguna manera, del centre comercial escaldenc, la zona de càrrega i descàrrega, l’entrada de mercaderia en aquell establiment d’establiments, s’ha convertit en un punt de reunió juvenil. Majors d’edat i adolescents que encara no ho són. Fumar, beure… En agrupacions hores d’ara no recomanables i amb la mascareta com a objecte de decoració. Com a ‘buff’ i no pas com a protecció. I agressivitat. Molta agressivitat i actituds desafiants vers qualsevol persona que, simplement, pugui mirar malament -o tan sols sorprès- de veure en l’era del Covid quinze o vint joves fumant com si res no passés.

Dimecres, un vehicle estacionat on no tocava va ser l’origen d’una detenció després d’una batussa entre joves i agents de policia i de circulació; divendres, van ser les càmeres de seguretat de l’Illa Carlemany el punt de partida d’un altre arrest, en aquest cas per venda de droga; i així anar fent...

Dimecres, un vehicle estacionat on no tocava va ser l’origen d’una detenció. Divendres, van ser les càmeres de seguretat de l’Illa Carlemany el punt de partida d’un altre arrest. En el primer cas, la detenció va ser deguda a l’enfrontament que un grup de joves van mantenir amb urbans i policies després que els haguessin exigit la retirada de l’automòbil i, alhora també, els retraguessin el seu comportament i actitud. En el segon cas, segons les fonts, hauria estat clau l’equip de seguretat d’Illa Carlemany.

Al migdia, les càmeres van enregistrar com un jove, sense manies, aparentment venia (‘trapitxejava’) droga a una altra persona just al portal malaurat. És un dels accessos al centre comercial. Però també s’hi troba la porta que porta, valgui la redundància, als habitatges que també hi ha en el mateix recinte. La gravació, segons les fonts consultades, no donava lloc a dubtes. L’equip de seguretat es va posar en alerta. El que no pensaven és que el noi operés amb tanta naturalitat i tranquil·litat. Com si res no hagués passat.

Hores després, el mateix jove va tornar a acudir al centre comercial. Els responsables de seguretat de l’Illa el van tornar a detectar. I en van seguir la traça alhora que avisaven la policia. Els agents no van tenir gaire feina més que anar a cercar el jove a l’establiment al qual havia anat com a client, com a usuari. A sobre encara li van trobar algunes restes d’estupefaent. I el ja detingut, davant les evidències, no va tenir més remei que admetre aquella venda, aquella cessió. Cap més, és clar. De fet, segons les fonts, no és que sigui una persona amb antecedents en aquest àmbit. Però…

I poc després que la policia practiqués la detenció per la venda de la droga al portal dels ‘horrors’, el mateix indret ja tornava a estar ple de joves altra volta amb la mateixa cançó. I en cap de setmana més encara. Perquè hi ha locals d’oci i locals d’oci. I a la mateixa bolera hi ha un centre recreatiu que s’omple més no poder. O, almenys, que aplega desenes de persones en segons quines hores a les seves portes. Si els homes del primer Consell de la Terra aixequessin el cap, no voldrien saber res de res de l’avinguda que porta el seu nom. Quin horror.

Comentaris (12)

Trending