La pitjor ratxa de l’era Kosmos

Cal remuntar-se a la temporada 2017-18 per trobar un FC Andorra perdent quatre partits consecutius; llavors, a Catalana, es va caure contra Sants, Balaguer, Martinenc i San Cristóbal

La derrota del passat diumenge contra el Zaragoza va confirmar el moment delicat pel qual travessa l’FC Andorra. Era la quarta consecutiva, una situació inèdita no només per a Eder Sarabia sinó per als dirigents del club. És el primer cop que es dona des de l’aterratge del grup Kosmos. Per trobar una concatenació de desfetes com aquesta cal remuntar-se a la temporada 2017-18, quan l’equip militava a Primera Catalana.

De fet, la mala dinàmica tricolor es remunta des de finals del 2022. Es pot dir que el punt d’inflexió es va viure amb l’ensopegada contra el Cartagena. Aquesta va arribar, cal recordar, igual que el passat diumenge, amb un gol visitant al darrer sospir (0-1).

Sumant aquest partit, en les darreres nou jornades, els tricolors han sumat només 5 punts de 27 possibles: victòria contra l’Oviedo (3-1) i empats davant Tenerife i Leganés (1-1 en els dos casos). La resta de partits, derrotes: 1-0 contra el Huesca, 2-1 contra el Burgos, 0-1 davant l’Albacete, 2-0 a Granada i, finalment, 0-1, diumenge, contra el Zaragoza.

Alende i Mollejo lluiten per una pilota en una imatge del que ha estat un partit molt disputat.

Relacionat

L’Andorra cau en la darrera jugada del partit

Això ha provocat que l’equip hagi passat de somiar amb les places de ‘play-off’ a veure com el descens s’apropa. Per ara, a cinc punts, però ningú pot negar que cal reaccionar. I el pròxim compromís, també s’ha de dir, no convida precisament a l’optimisme: toca visita un Llevant intractable les darreres jornades.

Amb la sumada contra el Zaragoza, l’equip encadena quatre derrotes consecutives. I tres partits sense marcar. Novament, la falta de gol llastra el conjunt tricolor. Es tracta d’una situació totalment inèdita per a Eder Sarabia. Des de la seva arribada a la banqueta, ara fa poc més de dos anys, no havia viscut una situació similar. De fet, tampoc s’havia donat en l’era Kosmos.

Cal tirar força temporades enrere per haver de lamentar quatre derrotes consecutives de l’Andorra. A la 2017-18. Llavors, l’equip militava a Primera Catalana i en una campanya grisa va perdre quatre partits seguits, entre la jornada 25 i la 28, contra Sants (1-0), Balaguer (2-0), Martinenc (0-1) i San Cristóbal (2-1). Encara va acumular una més, la 29, sense guanyar (1-1 contra la Unificació Bellvitge) i va haver d’esperar a la 30 per trencar la mala ratxa superant l’EFAC Almacelles.

El que queda clar és que el moment és delicat. Afortunadament, el bon rendiment durant els mesos inicials de campionat permet l’equip disposar, encara, d’un coixí de punts. Però, no és pot negar, fa falta una reacció per evitar problemes. Caldrà veure si aquesta arriba en un feu tan complicat com és el Ciutat de València o encara s’agreujarà la ratxa.

Comentaris

Trending