Pagar la taxa per gossos morts?

Propietaris d’animals que fa temps que van traspassar, fins i tot més de deu anys, denuncien que reben cartes on se’ls comunica que entra en vigor la nova figura impostiva

Amb el 2021 entra en vigor, almenys en quatre parròquies els propietaris de gossos hauran de pagar una taxa anual per la tinença d’aquestes mascotes. Per això, ja s’estan enviant les cartes per informar d’aquesta obligació. El problema és que algunes persones estan rebent la notificació amb relació a animals que ja estan morts. Així ho han denunciat a través de les xarxes socials i també des del grup Taxa Zero . En algun cas, els cans van morir fa més de vint anys i la carta ha remogut sentiments dels seus amos.

Jaume Vilamajó, un dels impulsors del grup que s’oposa a la taxa, ha posat en relleu que en els darrers dies són moltes les persones que estan rebent cartes quan “l’animal va morir fa temps”. Assegura que hi ha casos on la defunció es va produir fa tot just uns mesos, però en altres han transcorregut “cinc o fins i tot deu anys”.

Una usuària ha denunciat haver rebut l’avís per dos gossos que van morir fa més de quinze anys i deixa clar que “ens ha dolgut molt tant a mi com a la meva filla”

L’enuig, assegura, és molt elevat. “Estem molt indignats. Què és això de recordar a algú que el seu gos va morir fa temps”. I és que, remarca, no deixa de ser obrir una ferida tancada i que, en el seu dia, va fer molt mal. També es mostra crític amb el fet que les cartes s’hagin enviat ara al gener quan “no és fins al desembre que s’haurà de pagar” i critica el fet que l’exempció per animals adoptats que alguns comuns aplicaran només servirà si la mascota prové de la gossera nacional, fet que considera “una discriminació”.

Més enllà de Taxa 0, hi ha propietaris afectats per aquesta situació que han expressat la seva queixa a les xarxes socials. El cas d’una d’elles és especialment sagnant, ja que la carta rebuda fa referència a uns gossos, la Perla i el Pitufo, que fa més de quinze anys que van morir. “Els havia regalat a la meva filla”, recorda.

A ella i a mi ens ha dolgut molt. Ens fa reviure el record dels gossos, que estimàvem molt. Obren ferides. És surrealista total”, ha explicat a Altaveu la dona que considera que “amb les eines informàtiques actuals aquesta situació és perfectament evitable”. A més, lamenta que s’hagi hagut d’anar a fer la gestió per demostrar que els animals ja no estan en aquest món: “Amb la que està caient amb el coronavirus, que et facin moure no ho trobo correcte”.

De fet, aquesta usuària de xarxes socials, que té un altre gos, no amaga la seva oposició a la taxa. “Han de treure diners de tot arreu: per tenir animals o per anar per la muntanya...”, es queixa, tot admeten que alguns propietaris “són bruts i no netegen”.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending