Un objecte volador ben identificat

El vol d'un element lluminós i rectangular que va ser observat des d'Andorra i a diversos llocs del sud de França ha estat un muntatge

Comentaris

Les xarxes socials han recollit els darrers dies vídeos i fotografies d’un objecte lluminós i rectangular que es desplaça de manera estranya en el cel. El meteoròleg de Méteo Gard-Hérault, Loïc Spadafora, en el seu compte de Twitter,  deia que hi hagut observacions del fenomen des d’Andorra, Montpellier, Palavas-les-Flots, Sète, Cournonterral i altres poblacions d’Occitània.  Va ser vist la nit de dilluns a dimarts i també la de dijous a divendres a Marsillargues

Parlaven d’un meteorit, d’una llanterna xinesa, d’un globus sonda, d’un estel, d’un satèl·lit, d’un vídeo fake, o fins i tot d’un dron equipat amb un sistema led. En tot cas, un objecte volador no identificat (OVNI) segons la definició d’un fenomen que no es pugui identificar per l'observador.

A part de la zona on s’ha observat com Montpellier, són habituals els avisos sobre objectes voladors no identificats. El passat 15 de setembre, coincidint amb una tempesta, els internautes van anunciar la presència de llums estranyes al cel. Alguns parlaven, fins i tot, d’apocalipsi i d’invasió de naus de marcians. L’endemà es va saber que eren uns projectors làser per la preparació d’un espectacle que organitzava el Campus Créatif de Montpellier.

França va posar en marxa l’any 1977, el Groupe d’études et d’informations sur les phénomènes aérospatiaux non identifiés (Geipan) amb seu a Toulouse. Han estat requerits quatre vegades per observacions en els territoris més pròxims a Andorra. Són les de Vergèze (Gard, 2017), Mende (Lozère, 2015), Flavin (Aveyron, 1996), i  Fontiès-d’Aude (Aude, 1995).

En el primer cas es tractava del satèl·lit indonesi Telkom 3, perdut a l’espai després del seu llançament el 2012 mentre que en el Mende van ser llanternes xineses. En els altres dos no s’ha trobat cap explicació. En el de l’objecte lluminós i brillant d’aquesta setmana, els experts descarten que sigui un meteorit perquè fa més llum i es descarta la de l’estel o d’un satèl·lit, del vídeo fals mentre agafen força la d’un dron o la d’un globus sonda.

Un dron amb sistema led  o un globus sonda eren les dues opcions amb més possibilitats 

La primera planteja el dubte sobte l’autonomia de l’aparell que ha facilitat la seva visió en un territori molt ampli. Hauria de ser un dron molt potent. Semblava més possible que fos un globus sonda ple d'heli lligat a una petita estació meteorològica que conté sensors de temperatura i humitat. Els moviments estranys que feia podien ser deguts al vent. De fet, una suposada presència d’ovnis a Andorra l’any 1967 va acabar amb l’aterratge de tres globus sonda del servei meteorològic espanyol, dos d’ells a Prats i Samsor, a la Cerdanya i un tercer a Anyós.  

Més recentment, Dot Benet, fill de l’exministre de Turisme Claude Benet, va explicar en el canal de l’expert en temes paranormals Artur Homs tres suposats avistaments d’objectes no identificats en els que va ser testimoni i que van tenir lloc a Andorra entre l’octubre del 2014 i l’octubre del 2019,  a l’Alt de la Capa (Arinsal), a Engolasters, i a la cresta de la Solana.

Els dubtes, però, s'han esvaït aquest dissabte quan Rémi Gaillard, un humorista i youtuber francès que té com a lema "c'est en faisant n'importe quoi qu'on devient n'importe qui" el que s'ha atribuït l'autoria del suposat ovni. Ho va fer gràcies a la col·laboració del meteoròleg de Méteo Gard-Hérault, Loïc Spadafora i d'una noia que es dedica a la cria de cavalls.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending