Ni la Covid frena el Pare Noel

L’AMPA del Maria Moliner comparteix un original vídeo on es narren les vicissituds de Santa Claus per poder entrar al centre i deixar regals pels alumnes, un relat en el qual s’hi ha implicat fins i tot Xavier Espot

El Pare Noel arriba a Andorra amb l’objectiu de portar els regals als nens del col·legi Maria Moliner. Acompanyat de dos elfs aconsegueix trobar l’escola però, hi ha un problema: no té les claus per poder entrar a deixar els presents. La seva recerca és l’argument del simpàtic vídeo elaborat per l’Associació de Pares i Mares (AMPAs) del centre per felicitar les festes a tota la comunitat educativa. Una història que compta amb convidats especials, inclòs el mateix cap de Govern, Xavier Espot.

L’origen d’aquesta original iniciativa cal trobar-lo en la voluntat de no fer perdre als nens la il·lusió per una activitat habitual en el centre escoltar en aquestes dates. “Sempre fèiem una visita del Pare Noel però, aquest any, per les limitacions que imposa la pandèmia, vam optar per canviar el format per evitar riscos”, explica el màxim responsable de l’AMPA, Carlos Fernández, també un dels actors que han participat en la gravació.

La gravació substiteix la tradicional visita de Santa Claus al centre en aquestes dates, que no es fa per precaució davant la situació sanitària provocada pel coronavirus

El vídeo dura més de 21 minuts i consta de dues parts. Per un costat, la història; per l’altra, les felicitacions de Nadal que envien tant els mateixos membres de l’AMPA com professors i exdocents del centre, així com autoritats com la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, o l’ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros. La part més simpàtica és, evidentment, un relat que, originàriament, tenia una resolució diferent i que es va canviar sobre la botzina gràcies al fet de comptar amb la complicitat d’una estrella convidada inesperada, el mateix Xavier Espot.

El Para Noel i dos dels seus elfs arriben al Principat amb la missió de repartir regals entre els alumnes de primària del Maria Moliner. Primer, han de trobar el col·legi. Un cop localitat, s’adonen que no tenen les claus per entrar. Comença llavors la recerca a través de trucades a diferents persones que les poden tenir però que, malauradament, no es creuen que estiguin parlant amb l’autèntic Santa Claus. Entre ells, l’exdirector del col·legi, Javier Alfaya, ara un dels responsables del Teatre de la Zarzuela de Madrid.

I aquí és on la resolució inicialment prevista anava per un costat i s’ha acabat modificant. La primera idea, i de fet gravada està, era fer que el Pare Noel, finalment, acabés forçant el pany per entrar al centre i deixar els regals. La sorpresa va ser quan va arribar la resposta d’Espot a la petició de participar en el vídeo. Se li havia demanat que enviés una felicitació de Nadal -de fet, hi surten les que fan Vilarrubla i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet-, però el cap de Govern va anar més enllà i va enviar una gravació on se’l veu responent la suposada carta del Pare Noel i ficant les claus del centre a un sobre.

El cap de Govern escrivint la carta en resposta al Pare Noel.
El cap de Govern escrivint la carta en resposta al Pare Noel.

Per tant, en el vídeo definitiu, el Pare Noel hi pot entrar sense haver de cometre cap il·legalitat. Ho fa amb el permís del mateix cap de Govern. I, un cop a dins, reparteix els regals. “Ens fa un discurs molt sentit i molt maco”, destaca Fernández.

El vídeo es va mostrar dilluns als alumnes. Després, a les classes, tots van trobar els regals deixats pel Pare Noel i els elfs. Ja a la tarda es va compartir a xarxes. I l’èxit ha estat immediat. A YouTube ja supera les 800 visualitzacions i a Facebook les mil interaccions entre comentaris, likes i altres accions. “Tothom ens felicita, ens diuen que ha quedat molt bé, divertit i emotiu”, apunta Fernández, que destaca també el fet que l’aparició d’antics professors del col·legi ha estat també molt ben rebuda.

 

Comentaris

Trending