Naturlandia s’aferra a l’esquí de fons

Les dificultats per poder esquiar en alpí per culpa de la pandèmia fan créixer adeptes a una disciplina que porta un cert rellançament a l’estació de la Rabassa

Les dificultats per poder esquiar en alpí per culpa de la pandèmia fan créixer adeptes a una disciplina que porta un cert rellançament a l’estació de la Rabassa. Naturlandia va obrir el passat 8 de desembre la temporada d’hivern més incerta dels últims anys, marcada per la situació epidemiològica de la Covid-19. Però temporada, encara que malaurada en el seu conjunt, no està funcionant malament per al recinte lauredià.

Des de l’inici de la temporada, l’estació d’esquí de fons de la Rabassa - Naturlandia ha obert cada dia part de les seves instal·lacions, i des del dia 19 de desembre el 100% dels seus traçats (15 km). Tot i posar-se en marxa amb sols una pista al pla de Conangle, a mesura que s’han anat succeint les precipitacions i s’ha pogut treballar més superfície esquiable, s’ha aconseguit mantenir la totalitat dels traçats disponibles. Una nova màquina trepitjaneu, i la posada en marxa dels canons gràcies a les condicions meteorològiques favorables, han permès que l’estació treballés a ple rendiment durant les festes de Nadal.

El centre ha rebut la visita majoritàriament de client nacional, tot i que també s’ha notat una afluència molt notable de turistes gals, i en menor grau, de Catalunya i de l’Estat espanyol

El centre ha rebut la visita majoritàriament de client nacional, tot i que també s’ha notat una afluència molt notable de turistes gals, i en menor grau, de Catalunya i de l’Estat espanyol. Les activitats s’han aglutinat a la Cota 2000 per optimitzar els recursos i per poder oferir als visitants una experiència més concentrada. Per tal de facilitar l’accés a l’esport, es va crear una promoció que incloïa una classe d’iniciació amb monitor, el lloguer del material i el forfet de dia, a un preu molt accessible, i que es continuarà potenciant durant tot l’hivern, ja que ha tingut molt bona acceptació.

L’esquí de fons és un esport que està gaudint de molta popularitat, i la seva pràctica ha agafat embranzida durant aquest hivern. Així s’ha detectat des de Naturlandia, on es constata aquest creixement de l’interès per l’esport. El director del centre d’activitats, Xabier Ajona, destaca que “els esquiadors vénen buscant una pràctica esportiva que els ofereixi seguretat, podent alhora tenir contacte amb la natura, i no sentir cap pressió. Busquen llibertat, i aI cap i a la fi, els hi oferim exactament el què volen: aire lliure, un espai sense grans aglomeracions, segur i accessible, amb una oferta d’oci complementària i alineada amb els seus interessos i motivacions”.

WhatsApp Image 2021 01 06 at 17.32.47
Activitats a la Cota 2.000: trineus, esquí de fons i raquetes. Toni Solanelles

Ajona ha afegit que aquells que ho proven per primer cop, “se n’adonen que la progressió és més fàcil que en una altra disciplina, i que es pot practicar en família, des dels 3 anys, amb un risc de lesió baixíssim o nul, amb unes sensacions molt bones, fet que fa que tornin a repetir, ja que se senten molt còmodes. Estem creant una base molt fidel d’esquiadors, i cada vegada són més les persones que decideixen iniciar-se en aquesta modalitat, que a més, és un dels esports d’hivern més complets i que compta amb un gruix de practicants més elevats al món. Cal també posar en relleu la tasca que es ve fent des de fa molts anys des del NEC (Naturlandia Esquí Club), per promoure el nòrdic. A Naturlandia posem a disposició de qui vulgui provar aquesta disciplina una promoció molt accessible, que inclou tot el que necessita l’usuari per iniciar-se en aquest esport, sense la necessitat de fer una inversió elevada”.

Epicentre Conangle

A banda de l’esquí, els visitants també s’han trobat un ventall d’activitats, dirigides al públic familiar, com són el Tobotronc, el Parc d’animals, l’Aula de natura, els trineus d’infants, les sortides amb raquetes de neu, el minitubby, i l’oferta gastronòmica de la Borda de Conangle. El Tobotronc ha modificat la seva sortida, que s’ha fet a l’estació de la Cota 2000, i en relació amb les entrades al tobogan alpí, s’han continuat impulsant les que es realitzen de manera online i en paquet, combinades amb altres activitats.

Ajona: “els esquiadors busquen llibertat, i els oferim exactament el què volen: aire lliure, un espai sense grans aglomeracions, segur i accessible, amb una oferta d’oci complementària i alineada amb els seus interessos i motivacions”

Si bé a l’inici de la temporada es va optar per obrir les dues cotes, s’ha decidit concentrar l’oferta a la Cota 2000, bastant-se i tenint en compte l’evolució de les dades epidemiològiques i les restriccions territorials. D’aquesta manera s’optimitzen els recursos del parc, però també s’ha facilitat als visitants la seva estada. La majoria dels visitants estrangers han estat els francesos i els catalans, així com d’altres comunitats, en menor grau, que es trobaven al Principat. S’ha notat un increment de públic nacional, gràcies també a l’auge de l’esquí.

El Restaurant de la Borda de Conangle ha estat el centre neuràlgic de les activitats, ja que obrint cada dia amb els mateixos horaris que les pistes d’esquí i les activitats, s’ha pogut oferir serveis d’esmorzars i dinars i s’ha fet ple pràcticament cada dia, amb diversos serveis de taula. La seva terrassa solejada, i la proximitat a les activitats per als infants, garanteixen l’èxit de l’establiment. També s’han fet àpats especials els dies assenyalats del període vacacional, tematitzats amb plats típics de les festes de Nadal.

Comentaris (2)

Trending