Música a canvi d’un bon dinar

Una quinzena de cantants han recorregut els carrers d’Ordino per interpretar les tradicionals caramelles; amb els diners aconseguits tots ells celebren un bon tiberi aquest Diumenge de Resurrecció

Diumenge de resurrecció a Ordino només vol dir una cosa: caramelles. La tradició de cantar pels carrers del poble ha tornat un cop més, amb una quinzena d’artistes. El repertori ofert -fins a quatre cançons- tenia aquest any una representació molt parroquial. El premi final amb els diners recaptats: un dinar.

Qui s’ha encarregat de dirigir els cantants ha estat Josep Puig, el director de la Coral Casamanya. Ell mateix ha recordat que les caramelles són una tradició que data “del segle XV” tot i que no va ser fins al XIX quan es van fer especialment populars. L’actuació ha començat a la plaça Major, davant d’un mig centenar llarg de persones, algunes de les quals aprofitant les taules d’un bar. Allà s’ha cantat el repertori complet.

Aquest estava format per una sardana, ‘La Grandalla’, escrita per Lourdes Pont; el vals ‘Bon Dia, Bon Dia’, el ‘Vals de les Caramelles’, obra de Guillem Benazet, també ordinenc, i ‘El gran Carlemany’. A la plaça s’han escoltat totes. Posteriorment, s’han visitat fins a nou llocs més del poble, incloent Segudet i l’hotel Babot.

A cada lloc, música i recaptació. Amb la tradicional cistella. “Abans ens donaven ous i embotits. Ara ja diners i amb ells fem un dinar”, explica Puig. De fet, no s’esperen. Serà aquest mateix diumenge quan la quinzena de cantants facin el tiberi que, tot s’ha de dir, s’han guanyat a pols amb la seva música.

Entre els assistents al primer miniconcert hi havia la cònsol menor de la parròquia, Eva Choy. “És una tradició i ens hem d’alegrar que la pandèmia no l’hagi afectat. Cada any venen cantants i això és molt important”, ha volgut destacar la mandatària.

De fet, molts dels cantaires estan a la Coral Casamanya. Per tant, es demostra l’arrelament a la parròquia. També ho evidencia, com ha indicat Choy, el fet que en el repertori es doni molta importància a temes creats per autors ordinencs.

Etiquetes

Comentaris

Trending