Les mones guanyen la batalla a la Covid

La despesa mitjana se situa entre els 60 i 70 euros, depenent de la mida de la mona i la figura de xocolata que es vol regalar al fillol

Per Dilluns de Pasqua en totes aquelles taules amb infants hi apareix una mona per endolcir les vacances de Setmana Santa. Després de dos anys amb una tradició una mica descafeïnada per la pandèmia, aquest 2022, sense restriccions, es recuperen, tot i sense arribar a nivells d'abans de la Covid, per fer les delícies dels petits de la casa, ja sigui amb el pastís tradicional i ous de xocolata o una figura d'actualitat.

Ni els dos anys de la Covid han fet perdre la tradició de Dilluns de Pasqua on la mona és la de protagonista a les taules de casa per fer les delícies dels més petits i no tan petits; aquest any, sense restriccions, s’ha notat encara més com d’arrelada està la tradició i s’han recuperat del tot els costums. En aquest sentit, tal com apunta la responsable l’Spigata, Alejandra Peralta, “les vendes han augmentat, però sense arribar encara a nivells d’abans de la pandèmia”, però confia en les de darrera hora per fer engrossir el nombre de dolços venuts. Una visió compartida pel propietari d’El Tortell, Jose Manuel da Silva, que veu “com la gent ha recuperat les escapades per Setmana Santa” i que, com ja és habitual, retarda les comandes fins al darrer moment.

20220412 162140
 

A poc a poc, l’activitat social es recupera i això també s’ha notat en els moments de fer els encàrrecs. Si durant els dos anys de pandèmia eren els integrants de la família els que compraven la mona, ja que les reunions estaven limitades, ara tornen a ser els padrins de bateig dels nens i nenes els que sorprenen els fillols amb el dolç per compartir-lo en família. Sobre l’elecció d’aquesta, la varietat està servida. N’hi ha que prefereixen les tradicionals, pa de pessic amb fruita, nata o xocolata, amb els clàssics ous de xocolata o ous durs i les plomes de guarnició, mentre hi ha d’altres que prefereixen les figures de xocolata amb personatges d’actualitat, com unicorns, pilotes de futbol, gallines o personatges Disney, entre altres.

Els preus, més o menys, es mantenen sense grans variacions respecte a anys anteriors. La despesa mitjana és “d’entre 60 i 70 euros”, com ha apuntat Peralta, tot i que depèn de la mida de la mona o de la figura de xocolata. El que està clar i no canvia any rere anys és la cara d’alegria i somriures a taula quan es descobreix el dolç que mai falta per Pasqua. Les pastisseries ho saben i aquests dies fan esforços extres per fer promoció i atraure encàrrecs perquè cap infant se’n quedi sense.

20220412 160954
 

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending