Més partidaris del divorci que de l'avortament

L'Enquesta Mundial de Valors Andorra 2018 puntua diverses accionsLes relacions sexuals prematrimonials i l'homosexualitat, estan entre les més justificables

El divorci, les relacions sexuals prematrimonials i l'homosexualitat són més justificables que l'avortament o tenir una relació sexual causal segons l'Enquesta Mundial de Valors Andorra 2018 que ha elaborat el Centre de Recerques Sociològiques (CRES). En el cas de l'avortament, els enquestats el qualifiquen amb una nota de 6,1 (sent 10 sempre justificable i 1 mai).

Els participants a l’Enquesta Mundial de Valors Andorra 2018 del Centre de Recerques Sociològiques (CRES),  consideren amb una nota de 6,1 (sent 10 sempre justificable i 1 mai) la pràctica de l'avortament. La xifra està gairebé un punt per sota de l'enquesta que es va fer l’any 2005  on figurava amb un 7. A Espanya, els enquestats ho puntuen amb un 5,9. El descens coincideix amb el moviment que hi ha a favor de la despenalització de l'avortament en els seus supòsits bàsics. Andorra és, amb Malta, l'últim reducte europeu que no ha despenalitzat la interrupció voluntària de l'embaràs. 

Entre els aspectes menys justificables hi ha robar i acceptar suborns

Els àmbits més justificables pels 1.004 enquestats majors de 18 anys són el divorci (8,2), les relacions sexuals prematrimonials (8,2), l'homosexualitat (8) i l'eutanàsia, que baixa fins el 6,2 i cau més d'un punt respecte a l’enquesta del 2005, quan era del 7,4.

En l’enquesta del mateix tipus que s’ha fet a Espanya, el tema de l’eutanàsia surt amb un 6. Entre els aspectes menys justificables hi ha robar, acceptar suborns, violència de genere i política, així com el terrorisme com a mitjà polític, ideològic i religiós, que cap d'ells arriba al 2, i el que més s’hi acosta és evitar pagar els bitllets del transport públic (1,9).

Finalment, un 45% dels enquestats es considera una persona religiosa mentre que un 39,6% no ho és i un 15,2% es considera ateu. Els enquestats, de mitjana, consideren que Déu és important per la seva vida amb un 4,7 sobre 10.

Etiquetes

Comentaris

Trending