Les mentides del ‘procés’ que passaven per Andorra

El periodista Carlos Quílez mira de treure de sota de l’estora, en el llibre ‘El contragolpe’, les corrupteles policials i judicials que embolcallen el combat contra sobiranisme català i que tenen un capítol determinant al Principat i el ‘cas BPA’

Comentaris

¿Què s’amaga rere el combat tot sovint il·legal per combatre l’auge el sobiranisme català? ¿Quines maniobres policials i judicials es van fer, fora de la llei si va caldre, per frenar el procés independentista promogut per una part notable de la societat catalana? El periodista Carlos Quílez ho mira d’explicar en el llibre ‘El contragolpe’, que es posa a la venda a partir d’aquest dimecres, 1 de desembre, i que com el propi autor explica té en Andorra i el ‘cas BPA’ l’epicentre de tot plegat.

De fet, Quílez té clar que les maniobres per intentar desmantellar el procés sobiranista català es va iniciar en gran mesura a Andorra mirant de saber, de totes totes, quines fortunes tenien suposadament amagades en bancs del Principat. En aquest marc, explica el periodista en el seu llibre, acabaria esclatant el ‘cas BPA’, que va suposar la liquidació efectiva de l’entitat andorrana i la seva filial espanyola, sobre la qual els òrgans administratius de supervisió i control han acabat reconeixent que no hi havia res d’anòmal.

contragolpe
La portada del llibre i una foto del seu autor, Carlos Quílez.

‘El contragolpe’, editat per Península i de 320 pàgines, destapa els detalls subjacents en els casos judicials vinculats amb el procés català. Escarbant en els sumaris, Quílez teixeix un thriller policíac; destapa casos de narcotràfic; el cas Volhov, una macrooperació contra els ideòlegs, finançadors i executors del procés; la campanya de l’Estat espanyol amb els nord-americans per desmuntar BPA (amb la cèlebre amenaça de l’inspector de policia agregat d’Interior a l’ambaixada d’Espanya a Andorra llavors Celestino Barroso); enregistraments, empresaris entre reixes i fortunes al descobert… Quílez, amb molta experiència acumulada en múltiples escenaris policials i juicials, va un pas més enllà de la causa sobiranista, de combats i diàlegs, per reconfigurar la trama político-judicial orquestrada per acabar amb el sobiranisme.

Carlos Quílez (Barcelona, ​​1966) és un reconegut periodista i escriptor. Llicenciat en periodisme, va ser corresponsal de la Cadena SER i cap de la secció Tribunals i Policia. Actualment col·labora al programa de ràdio d'Onda Cero ‘Por fin no es lunes’ i dirigeix ​​eltaquígrafo.com. És l'expert en seguretat de La Sexta i participa de forma assídua a TV3, RAC1, ‘Al rojo vivo’ i ‘Más vale tarde’.

Comentaris (1)

Trending