La lluita contra les addiccions puja a l’escenari

El projecte ‘Bonics i Eterns’, impulsat per Pol Cerdà, Mercé Canals i Projecte Vida busca donar visibilitat a aquesta problemàtica i als sentiments i conseqüències que provoca

Si d’alguna cosa serveix un escenari és per mostrar. L’art és una forma tan vàlida com qualsevol altra per fer palès les xacres i les problemàtiques de la societat i, sobretot, per fer-les entendre. Això és el que han pensat el jove Pol Cerdà, la directora de teatre, Mercé Canals i l’associació Projecte Vida. Conjuntament faran pujar la lluita contra les addiccions davant del focus per explicar a tots aquells que es vulguin apropar a veure l’obra ‘Bonics i Eterns’ quines són les conseqüències d’una addicció i els sentiments que genera en la persona que la pateix.

És un projecte força embrionari, que encara s’està gestant. No té data i, de moment, no té actors. Les convocatòries per als càstings es faran a l’escola de teatre Entreacte el pròxim 11 de febrer, a partir de les 16:00 h. Però el que es té és la idea molt clara i les ganes de portar-la endavant. A més, el rerefons és clau per entendre l’objectiu d’aquesta obra. Tots els beneficis que es puguin arribar a obtenir es destinaran per a l’associació Projecte Vida, que fa una tasca constant per ajudar a les persones que pateixen una addicció i lluitar perquè tinguin les eines que calen per poder fer-li front.

I aquest és l’argument principal de ‘Bonics i Eterns’. Amb l’objectiu clar de mostrar la lluita d’un jove amb una addicció, anomenat Eric, es fa un repàs per tota aquesta problemàtica. Tal com explica Cerdà, “l’Eric té una veu interior que el sedueix i el manipula perquè fracassi per sortir-se’n i trobar la seva felicitat”. Aquesta és la realitat de moltes persones que, tot i tenir les intencions, es troben amb dificultats que no els permeten sortir de la situació en la qual es troben. “Això desencadena conflictes interns que li faran prendre decisions que destruiran la seva vida i les persones que l’estimen”, remarca Cerdà.

Tot apunta al fet que es tractarà d’una obra dura, forta. Però és la realitat, i a vegades, la realitat supera la ficció. “Permetrà conèixer des d’una altra perspectiva aquesta problemàtica”, explica Cerdà. Ho farà, de fet, des del punt de vista que aquell que sofreix. “Vam pensar que era important explicar el que vivim les persones amb un trastorn addictiu”.

Etiquetes

Comentaris

Trending