Liquidació desigual en fase de ‘desballestament’

Els clients i curiosos que visiten el Punt de Trobada en les darreres setmanes de funcionament caminen entre prestatges buits, neveres que s’estan desmuntat per ser retirades i productes de segona fila que reclamen ‘una llar’

Un mes de vida, més o menys, li resta al Punt de Trobada entès com fins ara. De fet, entès fins fa algunes setmanes, potser ja alguns mesos, o una mica més fins i tot. L’històric centre comercial lauredià, el més proper les tres últimes dècades a la frontera hispanoandorrana ofereix una imatge entre la desolació i la curiositat. La tafaneria de molts clients, o no clients però si visitants ara, que passegen per les plantes del que va ser magne, per gran, magatzem en la recerca de productes que ja no hi són. El que més queda són materials i utensilis de segona fila.

 

La voràgine del cap de setmana passat, especialment del dissabte, el primer dissabte des que formalment el centre comercial entrés en liquidació, ha deixat pas a uns dies de més assossegament. Amb un client, un públic més local que busca encuriosit aquella cosa que probablement ni li urgeix ni necessita però que, de trobar per un mòdic preu, se l’endurà a casa. És una liquidació, en certa manera, desigual. De producte fresc no se’n troba. De fet, es pot passejar entre plantes on els operaris ja estan desmuntant prestatgeries i, sobretot, neveres que ben aviat seran retirades i, si escau, ofertes també a altres empresaris del sector. També a un preu més assequible, aparentment, del que el mercat s’atreviria a oferir. D’estanteries buides n’hi ha un munt. D’alcohol encara se’n troba. De material d’origen asiàtic, peluixos de tota mena, per exemple, no en fan. Maletes.

De material esportiu encara en queda; una altra cosa és que hi hagi el que hom desitja.
De material esportiu encara en queda; una altra cosa és que hi hagi el que hom desitja.

Poden triar i remenar entre alguns utensilis per a la llar. Roba i sabates. Fins i tot alguna mena de material esportiu. Hi ha molt poc de tot, i molt de poca cosa. Però de material, de culs de sac, de productes que feia probablement anys i panys que rodaven oblidats per algun magatzem, encara en queden a carretades. Són els darrers dies d’una institució comercial dels darrers anys. D’una fàbrica de fer diners i d’un motiu per creuar la frontera de molts catalans. El 25 de novembre abaixa la persiana. El 30 els explotadors del negoci han de ser fora. Res de Punt de Trobada. Per bé o per mal, punt i final.

PHOTO 2020 10 22 12 41 51 2
Cafeteres en primer terme mentre operaris desmunten neveres al fons. Altaveu

Una dona amb tres carros de la compra plens com un ou aquest dissabte al Punt de Trobada.

Relacionat

Afluència massiva i carros plens a vessar en la liquidació del Punt de Trobada

 

Comentaris (3)

Trending