L’efímer esquí estiuenc a Canillo

Albert Torres anima el debat televisiu de Canillo en explicar una proposta estrella –buscar com esquiar fora de la temporada d’hivern- que acaba transformada en un simulador al Palau de GelEl candidat de Demòcrates, Francesc Camp, ataca el seu rival amb una comparativa de mesures, la dels programes, i treu pit per les 100 propostes ‘taronja’ enfront de la cinquantena d’Objectiu Comú

Canillo, primera parròquia en ordre protocol·lari, va ser, casualitats del sorteig, la que va servir per obrir el reguitzell de debats a Andorra Televisió. Sis en total, més el monodebat, és a dir, entrevista, que es farà a la massanenca Olga Molné –experiència ja viscuda en dues ocasions per l’actual mandatari canillenc, Josep Mandicó (el ‘Pepitu’ com el va anomenar el candidat demòcrata que aspira a succeir-lo, Francesc Camp)-. L’exministre de Turisme ha protagonitzat el duel amb el seu rival, Albert Torres, d’Objectiu Comú. A les primeres de canvi, ha hagut d’afrontar la bomba que li llençava el seu contrincant amb una proposta que, de ben segur, ha aixecat l’interès dels espectadors, malgrat que, finalment, ha acabat sent foc d’encenalls.

Al líder de l’alternativa canillenca se li ha de reconèixer una cosa. Ha sabut captar l’atenció de qui seguís el programa. Torres, que ja en la intervenció inicial havia llençat un primer dard als ‘taronja’ a l’hora de recordar que encara tenen pendent la negociació de la renovació del lloguer del Palau de Gel, ha aprofitat el bloc econòmic per posar sobre la taula el que semblava la proposta estrella, el seu Andorra en Miniatura, el seu Telefèric del Carroi, el seu Funicular cap a Engolasters, el seu Metro Aeri. En concret, “que es pugui esquiar durant tot l’any”.

Sense cap mena de dubte, la idea ha despertat de seguida l’atenció de tothom. Potser, fins i tot, algú ja s’ha vist baixant per la muntanya en ple mes d’agost a una pista coberta com ara es fa a Dubai. Davant aquesta potent salva inicial, Camp havia d’intentar contrarrestar-la. I ha fet servir la tàctica del bon periodista: demanar més detalls. “Ja m’ho explicaràs com ho vols fer perquè a mi em sobta”, ha apuntat, això sí, no sense colar les seves propostes turístiques –acabar els ponts tibetans i unir-los a un recorregut per tots els atractius de la parròquia-.

A la primera pregunta, Torres ha esquivat la resposta, però Camp, amb instint polític, ha olorat la sang i ha pressionat. Al final, ha obtingut l’aclariment que buscava i que, de ben segur, a més d’un ha decebut. L’esquí estiuenc ha acabat quedant-se en un simulador al Palau de Gel. “Qui ve a l’estiu”, ha etzibat el candidat ‘taronja’, “no té ganes d’esquiar; el que vol és anar a la muntanya”.

A compte del Palau, per cert, ha arribat el primer retret de Torres recordant allò que ha deixat pendent el consolat Mandicó. Camp ha apuntat que per reactivar la instal·lació cal impulsar activitats com ara espectacles i el candidat d’Objectiu Comú no s’ha estat de recordar que “això es podria haver fet fa quatre anys”.

Fins i tot punts dels programes on hi ha coincidències s'han aprofitat per atacar-se un a l'altre

No tot han estat diferències. Alguns punts del programa hi coincideixen. Un primer exemple: l’impuls d’un servei de transport interparroquial sembla confirmat. Però, fins i tot aquí, s’ha aprofitat per atacar. Camp ha volgut posar en relleu que “el meu model serà més eficaç”.

Un altre punt compartit és l’eixample de la carretera de Prats. Aquí Torres li ha volgut tornar el dard al cap de llista demòcrata. “Nosaltres ho portem ara; vosaltres ja ho portàveu fa quatre anys i no s’ha fet”, ha remarcat.

També s’ha viscut un moment de comparativa de programes. Concretament, de la mida. Així, Camp no s’ha estat de manifestar que el de DA té “fins a 100 propostes” i, en canvi, Objectiu comú, poc més de 50. “Les nostres són possibles i realitzables”, ha respost Torres.

Abans d’acabar el debat, el cap de llista demòcrata, com era d’esperar, ha volgut treure pit amb el seu passat a Govern. No en va, és un dels arguments de la seva candidatura: la feina feta al capdavant de Turisme. “Estic convençut que aquest treball ha tingut molt a veure amb l’increment de visitants que hem tingut els darrers anys a la parròquia”, ha afirmat. A diferència de l’efímer esquí estiuenc, això no ha estat cap sorpresa. Ja entrava al guió.

Comentaris (2)

Trending