A jugaaaaaar.... per fi

Els parcs infantils tornen a estar oberts després de l’autorització de Govern i aquest dijous al matí han pogut rebre els primers nens des del setembre

Cinc mesos després, els infants d’Andorra poden tornar a gaudir dels parcs infantils a l’aire lliure. Els espais lúdics han reobert després que el govern aixequés la restricció adoptada en el seu dia com a mesura per frenar l’expansió del coronavirus. Ja aquest migdia, els primers nens podien tornar a gaudir dels tobogans o gronxadors repartits a les diferents parròquies per alegria dels seus pares o avis.

Els parcs es van tancar al setembre. Des de llavors, una segona i una tercera onada de la Covid-19 els han mantingut tancats. S’entenia que podien ser un lloc de dispersió de la malaltia, especialment pel fet que, indirectament podien produir-se interaccions entre els pares. No ha estat fins aquesta setmana, amb la millora de les dades epidemiològiques i la consolidació, per exemple, d’una taxa de reproducció per sota de l’1 durant tres setmanes consecutives, que s’ha pogut revertir la mesura.

Des de primera hora del matí, els comuns, responsables de les instal·lacions, han anat traient les tanques i les cintes que prohibien l’accés. Ja al migdia, al Prat del Roure d’Escaldes alguns petits han pogut reestrenar els seus jocs.

“Trobo molt bé que els obrin i espero que no els hagin de tornar a tancar”, comentava la Carmen, una àvia que ha aprofitat per portar per primer cop en molt temps la seva neta. “Ella volia venir i sempre li havíem de dir que no; que havíem d’anar cap a casa. El seu germà, que té dos anys més, li explicava que era per culpa del virus i li feia cas”, ha relatat.

Per ara, la presència de nens era discreta. Cal tenir present que molts d’ells estaven a escola. Al llarg de la tarda s’espera que l’afluència vagi en augment. Això sí, amb una recomanació clara per part de les autoritats sanitàries: evitar aglomeracions, garantir una neteja freqüent i utilitzar la mascareta als seus entorns. També es demana que els usuaris es rentin les mans abans i després amb gel hidroalcohòlic.

Comentaris (1)

Trending