El judici més atípic del món mundial

La fiscalia llança preguntes a l’aire per quart cop des de l’inici de la vista per la causa general del ‘cas BPA’ que el processat a qui se sotmet a interrogatori considera “una creuada”

“Aquest judici està sent molt llarg i diferent”. “És atípic.” Les referències són sobre la vista de la causa general del ‘cas BPA’. I no les ha fet cap acusat. Ni cap advocat defensor. Aquests qualificatius els ha llançat el fiscal general, Alfons Alberca, que ha iniciat a mig matí el quart dels 24 interrogatoris que suposadament hauria de fer en el marc d’un judici kafkià. Per tot. Per la durada. Pel que s’hi diu. De fet, el processat sotmès des d’avui a interrogatori ha qualificat la causa de “creuada”.

La represa del judici ha continuat evidenciant que es tracta d’un sense-sentit. Ja no pel fet que no s’hagi admès ni tan sols a tràmit l’escrit pel qual se sol·licitava la suspensió de la vista atenent al fet que cada vegada hi ha més evidències de la incidència de la denominada ‘Operació Catalunya’ en relació amb la intervenció de BPA. També perquè la sessió d’aquest dimarts s’ha reprès fent preguntes a la segona processada interrogada quan resulta que ja s’havia fet l’interrogatori del tercer. En fi.

Que els magistrats, i aquest dimarts sobretot Jacques Richiardi, han estat molt incisius fent preguntes a la segona processada, com s’ha dit. Referint-se novament a intercanvis dineraris amb Pallardó, amb l’empresari Rafael Pallardó, i interessant-se per qui havia firmat l’autorització d’aquelles operacions. Diversos advocats de la defensa han sortit a aclarir a l’uníson alguns dels dubtes sorgits, una circumstància que ha fet enutjar lleugerament Alberca. Però com ha dit el president del tribunal, Enric Anglada, la sala és molt permissiva.

“Aquest judici està sent molt llarg i diferent”. “És atípic.” Les referències són sobre la vista de la causa general del ‘cas BPA’. I no les ha fet cap acusat. Ni cap advocat defensor. Aquests qualificatius els ha llançat el fiscal general, Alfons Alberca

Permissiu excepte si se li demana per les connexions amb la ‘policia patriòtica’ i l’‘Operació Catalunya’. Llavors no hi ha cap vincle ni res que se li assembli. Perquè el que era la causa general del ‘cas BPA’ és ara només el ‘cas Pallardó’, que curiosament té una altra investigació oberta. En aquesta altra, Rafael Pallardó està processat. En la que afecta a BPA, és testimoni. Un embolic més. Una altra d’aquelles coses que ni tan sols des del punt del procediment jurídic s’acaben d’entendre.

I just un parell d’horetes després que Anglada parlés del ‘cas BPA’ com, només i tan sols, la investigació relacionada amb l’operativa de Pallardó, Alberca inicia un nou interrogatori sense resposta i pregunta al nou implicat sobre tot menys Pallardó. Perquè mai no hi va tenir cap relació. De fet, el processat subjecte ara a declaració no tenia vincle comercial. Que si Mèxic, que si deutes a la CASS, que si…

I el processat ha deixat clar que ell no sap de què se l’acusa. “Discrepo totalment” que sàpiga de què està acusat. Perquè “no hi ha ni un sol considerant en el qual se m’imputi cap delicte”. De fet, aquest acusat va deixar la seva relació professional amb BPA el 2012, molt abans que esclatés tota la polèmica. I, de fet, des del 2010 que “no he posat un peu” al banc andorrà perquè va ser delegat cap a Espanya per posar-se al capdavant del projecte de Banco Madrid. Atípic. Atípic del tot. Ja ho ha dit el fiscal. El fiscal que acusa sense parar.

El judici se celebra a la Sala Magna de la Seu de la Justícia.

Relacionat

El Tribunal de Corts insisteix que el ‘cas BPA’ “no té cap connexió” amb la ‘policia patriòtica’

Comentaris (3)

Trending