“Il·lusió i exigència” a les portes del debut al futbol professional

Només queden tres dies mal comptats perquè l'equip d'Eder Sarabia s'estreni en el futbol professional i l'ambició és màxima

Dilluns 15 d'agost a les 17.30 és la data en què l'FC Andorra s'estrenarà en el futbol professional. No serà fàcil en una categoria "exigent" i on el primer dels objectius serà el de la permanència. Només els resultats i el joc de l'equip, preparat pel nou repte, dictarà sentència en un any històric.

Comptant les hores que queden perquè el debut de l’FC Andorra al futbol professional sigui una realitat. És cert que no serà fins dilluns a les  17.30 hores, però, en el vestuari ja hi ha ganes de jugar aquest primer partit contra l’Oviedo en el Carlos Tartiere. “Amb moltes ganes i il·lusió. Sabem que aquesta lliga és molt exigent, que juguem contra l’Oviedo, que és un històric, amb molta afició, que ens motiva, i sabent que les coses s’han de fer molt bé per fer dur a terme un bon partit”, ha indicat Nico Ratti, un dels encarregats aquesta temporada de defensar la porteria tricolor.

Precisament el porter argentí, arribat el gener del 2019 al primer equip de l'FC Andorra, és un dels pocs integrants de la plantilla que ha viscut tots els ascensos de categoria des de 1a catalana fins a Segona. Un creixement que "el motiva més" pel fet de veure com l'esforç ha valgut la pena i el futbol professional ja és una realitat.

L'objectiu, d'entrada, no ha de ser una altra que "aconseguir la permanència". Els resultats, però, dictaran sentència. Per assolir-ho, Ratti ha destacat "l'ampli bloc que s'ha mantingut", respecte al que va assolir l'ascens, així com "la bona adaptació de les noves incorporacions a l'estil de joc", tot i que, com ja va avançar el director esportiu del club, Jaume Nogués, en la presentació del darrer fitxatge, Alex Petxarroman, i ha reiterat Ratti, s'espera poder tancar alguna incorporació més per complementar l'equip.

La competència, però, serà gran i, en el cas de Ratti, per dos amb l'arribada de Raúl Lizoain i Marc Vidal. "Sabem que tots tres tenim nivell per poder jugar i serà l'entrenador el que decidirà", ha puntualitzat, amb l'esperança de posar-li difícil. Repetir com un dels capitans serà una altra cosa; "l'elecció és del club i els companys, no sé si em tocarà o no, però sempre intentaré donar l'opinió" per ajudar a l'equip.

Només queda que passin els dies i que la pilota comenci a rodar. La pretemporada ha acabat, queden detalls per polir, però la temporada 2022-2023, està aquí. Il·lusionant per l'equip, però també per l'afició.

Comentaris

Trending