Un hotel andorrà estafat des de Suècia

El Tribunal de Corts ha jutjat aquest matí un home acusat d’estafar a un allotjament turístic 6.912 euros després de dur a terme una reserva amb targetes de crèdit robades

El Tribunal de Corts ha jutjat aquest matí a un home que hauria participat en l’estafa a un hotel del país. El processat hauria dut a terme una reserva a l’establiment amb dues targetes de crèdit robades per després cancel·lar la transacció i demanar el retorn dels diners. L’allotjament turístic va complir amb la demanda de l’acusat confiant que el pagament es tornaria a fer més endavant, però l’acusat va desaparèixer. Ara, l’hotel reclama el pagament d’aquest import a l’home en qüestió. 

Els fets van tenir lloc l’any 2017. L’acusat va fer una reserva a l’hotel mitjançant un correu electrònic que no li pertanyia i dues targetes de crèdit de les quals tampoc era el titular. Segons ha declarat aquest matí un dels responsables de la companyia, hi ha constància que aquestes targetes eren robades, però mai van conèixer físicament a l’estafador, que viu a Estocolm, a Suècia.  

La fiscalia considera que va col·laborar en el robatori cometent un acte d’ignorància deliberada i, per tant, l’ha considerat culpable d’un delicte major d’estafa qualificada.

Precisament allà, a Suècia, l’home va declarar que el compte bancari on va enviar els gairebé 7.000 euros era d’una noia de Nova York que va conèixer a la xarxa social Badoo, encara que la transferència es va enviar a Nigèria. A més, va assegurar que no sabia que les targetes de crèdit eren robades.  

No obstant això, la fiscalia considera que va col·laborar en el robatori cometent un acte d’ignorància deliberada i, per tant, l’ha considerat culpable d’un delicte major d’estafa qualificada i ha demanat que se’l condemni a una pena de 18 mesos de presó condicional  amb un període de suspensió de 4 anys i al pagament en concepte de responsabilitat civil de la quantitat que demana l’allotjament.  

Per la seva part, l’advocat defensor ha argumentat que no se’l pot fer responsable del delicte perquè el nom del seu client no figura als correus electrònics. “És un home solter, sense família. Una persona solitària que buscava una relació a les xarxes socials i que va ser contactat per algú per rebre diners”, ha explicat abans de demanar la seva absolució.  

Comentaris

Trending