La gran pantalla torna a ser “com abans”

Satisfacció als cinemes Illa Carlemany per la bona afluència d’espectadors, superior a la prevista, amb sorpreses com ara l’èxit de la reposició del clàssic dels 80 com ‘Els Goonnies’

Fa ja una setmana i mitja que a Andorra es poden tornar a veure pel·lícules als cinemes Illa Carlemany, les úniques sales del país. Evidentment, seguint les mesures de seguretat per evitar el risc de contagi, fet que, per exemple, redueix de forma important l’aforament de la sala. Els primers dies de reactivació estan deixant una sensació optimista en els establiments, tot i les dificultats. Fins i tot amb algun èxit d’assistència -ni que sigui amb distància de seguretat- com ara la reestrena d’un clàssic familiar dels 80: ‘Els Goonnies’.

Així ho explica el sotsdirector dels cinemes, Francesc Ponce. “La gent està responent bé. Estem molt contents. Fins i tot, està venint més de la que ens esperàvem”, explica. Des dels establiments s’han pres totes les mesures possibles per garantir la seguretat dels assistents, amb la senyalització d’itineraris d’entrada i sortida i la reducció de l’aforament, en aquest cas no recorrent a un percentatge però sí que garantint que els espectadors guardin entre butaques la distància de seguretat d’un metre i mig, amb l’excepció de les famílies o grups de convivència.

 Les pel·lícules es poden veure sense mascareta. Això sí, per entrar al cinema cal dur-la posada i és només un cop al seient quan es pot treure. “La gent s’ho ha pres bé, no posen cap problema. Al contrari, es mostra participativa i ho entenen. Suposo que també estan acostumats”, revela Ponce. De fet, per si de cas, el mateix establiment ha optat per tenir un estoc d’aquests elements a la venda “per si algú se l’ha oblidat a casa”.

La mascareta s'ha de dur fins a estar assegut i s'han posat a la venda unes de tela amb la imatge de dos dolents com Darth Vader i Joker

Hi ha de dos tipus. Per un costat, les quirúrgiques, les habituals. Per l’altre, unes de tela que s’han volgut customitzar amb motius cinematogràfics. En concret, amb dos dels grans dolents de la història del setè art. Per un costat, Darth Vader; per l’altra, el Joker.

Per garantir que dins les sales es guarda la distància, s’ha recuperat la vella figura de l’acomodador. És ell qui s’encarrega de distribuir la gent, segons vagin arribant, perquè les entrades ja no són numerades. “Un cop tanques la llum, és com abans”, assegura Ponce, tot remarcant que “hi ha ganes de veure cinema i de passar una bona estona”.

El que, per ara, també és com abans és la cartellera. A l’espera que les distribuïdores comencin a apostar per les grans estrenes estiuenques, algunes de les quals, en circumstàncies normals, ja estarien en pantalla, ha tocat viatjar al passat, amb la reposició de clàssics com ara ‘Tiburón’ o ‘Regreso al futuro’. I, en algun cas, amb prou èxit.

És el cas de la projecció d’un film mític dels anys vuitanta: ‘Els Goonnies’. La història, dirigida de Richard Donner, va ser un dels grans ‘hits’ del cinema familiar i ho ha tornat a ser ara. “Hem vist la sala plena, fins on es podia, de pares amb els seus fills. La van veure a sales quan eren petits i han volgut venir amb ells”, explica el responsable de l’establiment. També ha ajudat, admet, el fet d’haver posat les entrades a preus populars: 3 euros si es compren de forma anticipada per internet i 3,5 en cas de fer-ho a les taquilles.

La recuperació de clàssics continuarà a partir de divendres. A la cartellera tornaran un dels films claus d’Stanley Kubrick, ‘La taronja mecànica’ i ‘La jaqueta metàl·lica’. També està prevista la projecció de la primera Mad Max, la de l’any 1979, i la seva versió més recent, ‘Fúria a la carretera’.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending