Gossos engabiats i bicis plegades a l’autobús

Les companyies de transport celebren que un nou reglament posi per escrit com s’ha d’utilitzar el servei i així empreses i conductors tinguin més força davant alguns comportaments dels usuaris

Si no són pigalls o terapèutics, els gossos i altres animals de companyia han d’anar engabiats, a dalt del bus. I les bicis o els patinets, degudament plegats. Si no es pleguen, no cal mirar d’entaforar el vehicle de dues rodes dins del de vuit o més. Són algunes de les normes que el nou reglament d’utilització del transport nacional de viatgers recull. I que les companyies que presten el servei, celebren.

El reglament en qüestió ja és vigent. I recull, més o menys, el que es venia fent o es pretenia fer. Precisa algunes coses, n’aclareix d’altres. És clar que imposa algunes obligacions a les empreses i els professionals del volant per exemple. I que parla dels títols del transport i de qui i com pot pujar al bus. Res que no se sabés en gran mesura.

“El que fa es clarificar alguns punts per evitar mal entesos amb els usuaris”, afirmen fonts empresarials, que hi afegeixen que “amb el reglament serà més fàcil justificar algunes normes”

El text escrit dóna força a les companyies i sobretot als conductors davant algunes pretensions i comportaments dels clients. “El que fa es clarificar alguns punts per evitar mal entesos amb els usuaris”, afirmen fonts consultades, que hi afegeixen que “amb el reglament serà més fàcil justificar algunes normes”. I deixar clar que no es pot pujar amb el gosset a la falta o amb els esquís de qualsevol manera.

Així, els animals domèstics, que no poden ocupar en cap cas seient, si no són pigalls o similar, han de fer una mida que permeti “ser transportats en receptacles convenientment preparats, amb mides màximes de 45 x 35 x 25 cm, sempre sota la responsabilitat de la persona portadora de l’animal.” L’animal ha d’estar en perfectes condicions d’higiene i “no es pot viatjar en cap cas amb animals exòtics o verinosos, o els considerats com a potencialment perillosos”.

Quant als paquets i similars, “com a norma general, no es pot entrar dins del vehicle qualsevol objecte o paquet de mides superiors a 100x60x35 cm. Aquests paquets no han de sobrepassar les places i no han de suposar una molèstia per als altres usuaris”. Les empreses concessionàries poden regular algunes excepcions. Alhora, els patinets i les bicicletes han de ser sempre plegables. Els esquís han de portar les fixacions i els mecanismes de seguretat adients perquè no puguin ballar i danyar algun altre usuari. I fins i tot cal anar amb cura amb els cotxets dels infants. Si es pot, millor plegar-los. En cas contrari, caldrà situar-se en el lloc del vehicle disposat a l’efecte.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending