Fugat de l’hospital, aïllat a casa

El SAAS va haver d’activar aquest dimecres a la tarda el protocol per fugides de pacients després que un suposat contagiat de Covid marxés del centre

Per molt cruel que pogués ser la Covid, res de quedar-se a l’hospital. Millor a casa. Això és el que deuria pensar un pacient la fugida del centre hospitalari del qual va obligar el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) a activar el protocol de fugides de pacients. Contra el criteri mèdic, segons les fonts, l’home hauria agafat i hauria marxat de l’hospital. I s’ha confinat al seu domicili.

Els fets haurien passat aquest dimecres a la tarda. El SAAS ha confirmat que es va constatar que hi havia hagut una fuga al servei d'Urgències i es va activar el protocol de fuga establert tal i com es fa habitualment. I que es faci habitualment, no vol dir que els pacients marxin. Segons alguns fonts, els metges haurien decretat l’ingrés de l’home. Però va tocar pirandó abans que es formalitzés el procés pertinent.

Per raons de protecció de dades, de confidencialitat, el SAAS no ha facilitat cap detall sobre el diagnòstic o l’estat de salut del pacient en qüestió. Sí que en mobilitzar els cossos de seguretat, amb l’activació del protocol, es va advertir que es tractava d’una persona potencialment contagiosa i que a criteri mèdic calia que la persona en qüestió romangués hospitalitzada.

Abans que s’iniciés físicament cap recerca, en les diligències prèvies, les diverses trucades que es van fer, van permetre al propi SAAS advertir que el pacient estava a casa. I encara que no era el recomanable, es va desactivar qualsevol operatiu de cerca atès que l’home va declinar assistència mèdica i va assegurar que es quedava confinat a casa.

Comentaris (3)

Trending