‘Expulsat’ de casa o ocupa?

La policia ha d’intervenir en un conflicte entre propietari i llogater que es va trobar les pertinences fora del pis a la zona de Terravella, a Andorra la Vella

L’han fet fora de casa o és que mai no hauria d’haver estat en aquell pis? És el que hauran de dirimir o els afectats o els tribunals si el cas acaba arribant-hi. D’entrada, va ser la policia, almenys una patrulla, la qui es va trobar amb el conflicte. Les divergències o més que això que hi ha entre el propietari d’un pis a la zona de Terravella, a Andorra la Vella, i un ciutadà que diu ser-ne el llogater.

Divendres al vespre, els agents van haver-se de presentar a la zona, segons que han confirmat fonts del cos, atès que el suposat llogater va reclamar-los la presència en trobar les seves pertinences fora del pis. Com si li haguessin posat les maletes al carrer. La primera indicació va ser que algú hauria entrat al domicili sense el seu permís i li havia tret al carrer els seus objectes. I no gosava tornar entrar a l’habitatge per si hi havia algú.

Quan els agents van arribar a lloc, l’home requeridor va admetre que mantenia diferències serioses amb el propietari del pis. Per tant, va tocar localitzar la propietat de l’immoble. I una vegada localitzada aquesta, les divergències va quedar clar que hi eren. I de quina manera. El requeridor assegurava ser l’ocupant legal de l’habitatge, però no hauria mostrat cap document que ho acredités.

El propietari del pis va explicar que aquell home s’havia apropiat del pis sense tenir-hi cap dret. De fet, el veïnat, segons que ha pogut constatar també l’Altaveu, malgrat ser testimoni en el algun cas de la situació, de la presència de la patrulla i de la discussió existent, no tenia vist l’home que va sol·licitar la presència de la policia. Així que els agents van convidar les parts a posar-se d’acord i, d’entrada, a l’home de les maletes al carrer, que es busqués la vida. Per ara, s’ha donat el conflicte per tancat des del punt de vista d’una eventual rellevància penal. Per la via civil ‘ja s’ho faran’ les parts en litigi. ‘Foragitat’ de casa o ocupant sense permís? Heus aquí la qüestió.

Comentaris (5)

Trending