Explicar un (presumpte) intent de violació fins a nou vegades

La vista per una agressió sexual en grau de temptativa se suspèn perquè la dona que la va denunciar se sotmeti a un nou peritatge psicològic demanat per la defensa de l’acusat

Davant de policia, batlle instructora o pèrits. En total, com ha posat en relleu el fiscal, vuit vegades ha hagut d’explicar, fins ara, una dona el presumpte intent de violació del qual hauria estat víctima per part d’un home amb qui mantenir una estreta relació d’amistat. La novena arribarà ara, quan hagi d’entrevistar-se amb un pèrit psiquiàtric, prova que era necessària per continuar la vista que s’ha suspès aquest matí a Tribunal de Corts.

Els fets es remunten al novembre del 2016, segons han explicat a Altaveu fonts properes al cas. Acusat i acusadora feia temps que eren amics. La relació d’amistat era estreta però no passava d’aquí, malgrat que la dona dormia habitualment al pis de l’home i tots dos sopaven i dinaven moltes vegades plegats. Fins i tot, ell li hauria prestat diners.

Acusat i acusadora mantenien una relació d'amistat estreta, però no sentimental, fins que, el novembre del 2016, hauria tingut lloc el presumpte intent d'agressió sexual

Tot anava bé fins que, un dia, segons denuncia la dona, que ara resideix a Portugal, el processat hauria intentat agredir-la sexualment. L’hauria volgut violar, segons va explicar en diferents ocasions al llarg del procediment. L’atac, però, no es va consumar, ja que ella va poder apartar l’home i allunyar-se’n.

Gairebé quatre anys després, els fets havien de jutjar-se al Tribunal de Corts. Encara, però, tocarà esperar un temps. A l’inici de la vista, l’advocat defensor n’ha demanat un ajornament perquè no s’ha practicat un peritatge psicològic demanat sobre la dona. “És una prova que considero indispensable”, ha argumentat, tot posant en relleu que, en canvi, el seu representat sí que s’havia sotmès a l’anàlisi del psicòleg. Fonts properes al cas indiquen que el que es voldria posar en relleu seria l’estat mental de la dona, que patiria, en el moment dels suposats fets, problemes d’addicció a l’alcohol.

La fiscalia s’ha oposat a la demanda de la defensa. Ho ha fet per dos motius. El primer, perquè no qüestiona la pericial ja feta sobre la dona. I, el segon, i potser més important, per evitar “la revictimització” de la dona. En aquest sentit, ha recordat que, fins al moment, ha hagut d’explicar els fets en fins a vuit ocasions davant policia, batlle instructora o un primer pèrit, entre altres.

La petició de suspensió ha estat acceptada pel tribunal, que també ha ordenat que el peritatge psicològic sigui realitzat aquesta mateixa setmana, aprofitant la presència de la dona al país. Un cop s’hagi fet, s’haurà de fixar una nova data per a la vista.

Comentaris (1)

Trending