Un estiu de ‘blockbusters’ com els d’abans

Després del “millor maig de la història”, els cinemes andorrans afronten amb optimisme l’allau de grans estrenes dels pròxims mesos, amb títols que auguren grans taquillatges com la nova d’Indiana Jones, ‘The Flash’ o ‘Elemental’ entre molts altres

Els aficionats al cinema estan d’enhorabona. Especialment aquells fans de les pel·lícules de crispetes, dels ‘blockbusters’. Després d’anys on el nombre de grans superproduccions havia caigut de forma important -la pandèmia n’era en la responsable-, aquest estiu la temporada estiuenca arriba carregada de plats forts: des del retorn d’Indiana Jones i Ethan Hunt a una nova ració de superherois, passant per l’elemental aposta de Pixar o l’enèsima aventura dels Transformers. I qui més ho celebra són els responsables dels cinemes andorrans, que ja han pogut viure “el millor maig de la història”.

Un dels moltíssims efectes de l’esclat de la pandèmia es va viure al món del cinema. Primer amb el tancament de les sales, però després amb una obertura limitada, amb serioses restriccions. Les grans distribuïdores entenien que no era el moment de llançar grans estrenes, ja que tindrien molt complicat recuperat la forta inversió en elles esmerçada. Calia esperar. I aquest fet es va arrossegar el 2021 i el 2022. Els ‘blockbusters’ van anar tornant, però a poc a poc.

Enguany, amb el coronavirus ja gairebé oblidar, la situació canvia radicalment. I arriba l’època estiuenca, els mesos en què, tradicionalment, especialment per aprofitar les vacances, més confiança tenen els grans estudis cinematogràfics. L’onada de grans estrenes tot just ha començat, però ja s’ha deixat notar.

Així ho explica el gerent de Cinemes Illa, Jordi Torres. “Ha estat el millor maig de la història”, afirma. A això ha ajudat el fet d’haver pogut posar en pantalla fins a tres produccions de relleu i altres més modestes però que han funcionat de forma prou satisfactòria. El mes va començar amb un capítol més de l’univers cinematogràfic Marvel, ‘Guardianes de la Galaxia vol 3’ i es va completar amb ‘Fast X’, la desena entrega de la saga d’acció sobre rodes protagonitzada per Vin Diesel. Per arrodonir maig, la versió en imatge real del clàssic d’animació ‘La Sirenita’.

ROTB Promotional poster 01 1278x665

I, com remarca Torres, això té continuïtat al juny. Fa dues setmanes s’estrenava ‘Spiderman: cruzado el multiverso’ i la passada, ‘Transformers: el despertar de las bestias’. Dos films potents, a priori, als quals s’ha sumat aquest divendres un altre vinculat al món dels superherois i els còmics: la nova aposta de DC per rellançar els seus personatges a la gran pantalla: ‘The Flash’, amb l’esquer de tornar a veure Michael Keaton sota la màscara de Batman.

I, a final de mes, un altre nom il·lustre: ‘Indiana Jones i el Dial del Destino’. Amb 80 anys a l’esquena, Harrison Ford torna a agafar el fuet i a posar-se el barret de l’arqueòleg més famós del cinema. També reprèn un dels seus personatges icònics Tom Cruise, ja al juliol, amb ‘Misión Imposible: sentencia mortal’. Justament, es tracta d’un títol que va endarrerir la seva estrena l’any passat per recol·locar-se ara. Per cert, avís per a navegants, l’acció es dividirà en dues pel·lícules.

the flash 205686824 large

Els infants són un altre del públic clau d’aquestes dates. Per això, Pixar ja té preparada la seva nova producció: ‘Elemental’. Per la seva banda, Dream Works Animation preveu llançar ‘Aventuras de una Kraken adolecente’. I això sense oblidar el salt de ‘Barbie’ a la gran pantalla. Al llarg de juliol i agost també es llançaran títols com ‘Oppenhaimer’, la versió de Christopher Nolan sobre com es va crear la bomba atòmica; ‘Gran Turismo’, ‘Megalodon 2’, la nova versió de ‘Tortugas Ninja’ o la segona part de la comèdia espanyola ‘Campeones’.

En definitiva, pel·lícules per a tots els públics. I, per tant, bones expectatives per als cinemes. “L’any passat va ser un any difícil pel que fa a grans títols. En canvi, “ara en tenim amb cara i ulls i que crec que funcionaran molt bé”, assegura Torres. Per tant, “és un estiu potent” i, considera que “recuperem la normalitat”. Bones notícies, doncs, pels aficionats al cinema i també per les sales.

1366 2000

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending