El risc de no complir una quarantena

Una jove argentina va ser detinguda a la ciutat de Rosario per no complir el confinament obligatori després d’haver tornat d’un viatge on havia visitat entre altres països AndorraLa noia va sortir de casa per anar a visitar una amiga i va aixecar l’alerta de les autoritats, que feien el seguiment per garantir que complís l’ordre donada per les autoritats

Comentaris

Una jove argentina va ser detinguda a la ciutat de Rosario per saltar-se la quarantena obligatòria de quinze dies imposada per les autoritats en haver tornat d’un viatge on, entre altres llocs, havia visitat Andorra. La dona va voler anar a visitar a una amiga tot i l’ordre de confinament, fet que va provocar que es muntés un dispositiu per trobar-la i procedir al seu control.

Per ara, la pandèmia del coronavirus no està afectant de forma important Argentina. Tot just una setantena de casos confirmats. El govern de la Casa Rosada ha volgut actuar amb contundència en alguns àmbits per evitar que es pugui viure una situació similar a la dels països europeus. Entre les mesures, hi ha la de tancar l’espai aeri als vols provinents de les zones més afectades i establir, des de ja fa dies, l’obligació que tothom qui vingui de viatge d’aquestes regions passi una quarantena forçada de quinze dies a casa seva.

I aquesta mesura és la que havia de complir la jove. El 7 de març havia regressat d’un viatge on havia estat a Espanya i Andorra, on havia visitat uns compatriotes, però el passat diumenge va decidir que volia anar a veure una amiga i que, per tant desobeïa el confinament. El que no va tenir present és que el departament de Migracions li feia un seguiment i es van presentar a casa seva per comprovar si complia o no la mesura. Com no la van trobar, van activar l’alarma.

Ràpidament es van mobilitzar efectius de la policia de la ciutat i no van trigar a localitzar-la, al pis de l’amiga. S’hi van presentar i la van detenir. A banda, efectius sanitaris van realitzar als presents a la casa els controls corresponents per detectar si s’havia pogut produir contagi per coronavirus. Pel que fa a la jove, se li pot imputar un delicte de violació de les mesures adoptades per prevenir la propagació d’una epidèmia, així com el de desobediència a un funcionari públic en l’exercici de les seves funcions.

Comentaris (2)

Trending