El perill (o no) de passejar entre màquines

Sorpresa i estupefacció de vianants i experts en seguretat pel fet que es pugui ‘tranquil·lament’ transitar per l’avinguda Meritxell mentre els operaris treballen en els treballs de remodelacióEl Govern haurà de respondre aquest dijous al Consell General quins protocols s’han establert en cas d’emergència o de necessitat d’accés urgent a l’artèria comercial ara de potes en l’aire

El laberint que suposa caminar per l’avinguda Meritxell, especialment entre la Rotonda i el carrer de la Unió, està generant malaurades sorpreses entre els vianants. Als ciutadans del país els sobta haver de passejar al costat de màquines en funcionament. Els turistes encara ho comprenen menys. Tot plegat qüestiona el nivell de seguretat que ofereixen les obres de remodelació de la principal artèria comercial del país. 

Veure transitar els vianants mentre màquines excavadores de relatives petites dimensions estan en plena feina, fins i tot movent-se en paral·lel al que ho fan les persones, s’està convertint en una imatge habitual. El pas de vianants no s’atura pas per molt que la maquinària o els operaris, per exemple, amb les seves eines perforadores estiguin treballant a ple rendiment. Tot es barreja.

Diverses persones consultades experts en seguretat han mostrat la seva estupefacció pel sistema emprat. Estan convençuts que la manera de treballar no compleix cap normativa i que el gran maldecap vindrà si mai hi ha un daltabaix. Si mai un vianant surt malparat. La imatge que es pot observar durant bona part de la jornada a l’altura del Super U és d’allò més kafkiana. I desesperant. Fins i tot, en alguns moments, per posar-se les mans al cap.

Tan mal d’ulls fa que, finalment, la qüestió de la seguretat en les obres de l’avinguda Meritxell i, per extensió, a Carlemany, arriba aquest dijous al Consell General. El parlamentari liberal Ferran Costa ha entrat una pregunta urgent per a la sessió de control al Govern per la qual es demana “quins protocols en cas d’emergència o necessitat d’accessibilitat s’han establert a les avingudes Meritxell i Carlemany per garantir que els serveis de policia i bombers puguin accedir a qualsevol punt de les dues avingudes mentre duren les obres”.

En efecte, els experts en seguretat consultats han posat de relleu la dificultat que tindrien els equips d’emergència si mai es dóna una situació que obligui a actuar. Clarament, avui els vehicles i camions, ja sia de policia, ja sia de bombers, no podrien accedir als cèntrics vials. L’esmentat tram entre la Rotonda i el carrer de la Unió està pràcticament engabiat del tot. I si no engabiat, de potes en l’aire. O sia, en el cas d’una emergència, la no seria un laberint. Seria, segurament, tota una trampa. Amb el perill, molt perill, que això comporta.

Comentaris

Trending