El país de les mascaretes

S’activa una xarxa per confeccionar proteccions facials amb el degut control sanitari i seguint unes pautes estandarditzades El ministeri de Salut espera que aquest divendres acabi arribant el material que tenia encarregat i que estava aturat per qüestions duaneres

Si té teixit, si sap cosir o disposa una màquina de cosir, si té nocions de modista… Qualsevol ajuda és bona, amb el degut control sanitari i la coordinació establerta des del ministeri de Salut, per confeccionar mascaretes. S’ha posat ja en marxa una xarxa per elaborar proteccions facials davant les dificultats de poder-ne rebre. Tot i que ara els professionals sanitaris, poc o molt, disposen d’aquest material, en fa falta més.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat que la xarxa de confecció s’ha posat en marxa sota la coordinació del conseller general Roger Padreny i seguin criteris sanitaris estrictes marcats pel ministeri. Hi ha un correu electrònic des d’on es centralitza d’entrada la informació i tota l’activitat (mascaretesandorra@gmail.com). Ja s’està repartint una guia de confecció que es pot obtenir aquí.

El ministeri espera rebre aquest divendres el material que tenia encomanat i que està tenint dificultats per arribar al Principat per qüestions duaneres. El titular de Salut ha admès aquestes complicacions però també ha assegurat que s’haurien superat i que haurien d’arribar aquest divendres mascaretes i productes diversos, com els kits que han de servir per fer testos de despistatge del Covid-19.

De moment, aquelles persones que estan a primera fila de l’atenció poden disposar d’un material més o menys idoni per a la protecció pròpia i la prevenció de transmetre el contagi en cas de ser portadors. Però no es sobrat i tot el material és bo. De fet, per exemple, Protecció Civil ha fet una crida als establiments hotelers a través de la Unió Hotelera per tal que tots aquells establiments que en disposessin poguessin facilitar material que tinguessin estocat als seus establiments.

També durant tot el dia, diverses ferreteries i establiments afins al sector de la construcció han fet arribar al SAAS mascaretes i elements similars. Martínez Benazet ha continuat recomanant d’adoptar totes les mesures de prevenció i precaució possibles. Especialment, si es pot, quedar-se a casa. I ha explicat que hi ha mascaretes que es pensava que no eren eficaces per evitar el contagi i que els testos que s’han anat fent a nivell universal han demostrat que sí que estarien aconseguir aturant la transmissió.

Documents

Comentaris (2)

Trending