El Forn dels divuit milions d’euros

Surten a subhasta dotze parcel·les que sumen més de 20.500 metres quadrats al veïnat canillenc, que inclouen la borda protegida Jaumina i un xaletEls terrenys formen part d’un projecte que fa molts anys un resident francès va perseguir: transformar la zona en un complexe residencial de luxe

Va ser o ha estat el projecte de vida, per dir-ho així, d’un resident francès vinculat al món immobiliari. Diguin-li promotor, diguin-li gestor o el que sia que vulgui. Havia de convertir el Forn de Canillo o, almenys, una part, en una mena de complexe residencial de luxe. Al final se n’ha anat tot en orris. Fins i tot el xalet on vivia -on viu encara, segons el saig- està bastit en una de les dotze parcel·les que se subhasten producte de l’embargament instat pel banc que hauria facilitat el finançament per l’adquisició dels terrenys. Tot plegat valorat per poc menys de 18 milions d’euros.

Les parcel·les en qüestió, que sumen en total 20.530 metres quadrats, havien de ser, en menor o en major mesura, la base d’un complex on s’hi incloïen diversos xalets de nivell, d’alt standing; un centre hoteler de tant o més luxe i alguns altres establiments per dotar el complex del volum adequat per al públic al qual teòricament anava dirigit i, fins i tot, un heliport. Tot de primera fila, de primera línia. Però a l’ideador de tot plegat, ara suposadament entrampat i que prefereix no parlar de la qüestió, va veure com els suports que tenia li acabaven fallant i les traves parroquialistes creixien com bolets. ¿De fora en vingueren que de casa ens tragueren? A Canillo, impossible.

D’aquí que després de les negociacions pertinents i de la sentència judicial corresponent -amb els autes d’execució que hi anaven associats- MoraBanc ha posat en marxa l’embargament i corresponent subhasta de les parcel·les i quatre servituds. Hi ha nou parcel·les que volten els 500 metres quadrats i tres que són més grans. Notablement més grans. Especialment la primera de les parcel·les, de prop d’11.000 metres quadrats i on hi ha bastida borda Jaumina, que està inclosa en el catàleg de béns d’interès cultural parroquial. Els altres dos terrenys grans fan 2.600 metres i 2.000 metres quadrats respectivament. I en aquest darrer s’hi inclou el xalet de 400 metres on viu (o vivia) el deutor.

Tot plegat, segons les taxacions encarregades per la saig que té delegada la funció de dirigir la subhasta, està valorat en 17.667.701 euros. La parcel·la amb el xalet sol tindria un valor de 2.470.624 euros. En principi, se subhasta tot de forma conjunta a final d’aquest mes de febrer. En la primera cita, el preu de sortida de tot plegat serà de 12.367.390 euros. Si no es venen totes les parcel·les, la dels 2.000 metres i xalet inclòs pot posar-se a la venda per 1.729.000 euros. Si cal acudir a una segona subhasta, el preu global ja descendirà fins als 10.637.953 euros de sortida. 

El que havia de ser el gran complexe residencial de luxe al Forn de Canillo ara en mans del saig. De la saig. Això sí, taxat, només les parcel·les i els dos habitatges descrits, en 18 milions d’euros. De ben segur, una de les subhastes més quantioses mai hagudes al Principat. Almenys, d’un bon temps cap aquí.

Comentaris

Trending