Un discurs directe al cor

L’alumna del Lycée Comte de Foix, Madina Bobekar guanya el premi ‘Coup de coeur’ en un concurs francès d’eloqüència

Comentaris

L’alumna del Lycée Comte de Foix, Madina Bobekar ha estat entre els catorze finalistes de la fase regional del concurs francès d’eloqüència. No ha estat entre els primers classificats però el seu discurs ha estat guardonat amb el premi ‘Coup de coeur’ del jurat.

L’eloqüència (del llatí eloquentia) és la capacitat d'expressar-se en públic de forma fluida, elegant i persuasiva. És una forma d'expressar emocions de tal forma que convenç o persuadeix a l'oient, mitjançant la llengua parlada o escrita, de forma atractiva i apropiada. Madina Bobekar Ouabri es va plantar a la final regional que s’ha celebrat a Albí i on els participants havien de fer un discurs sobre la seva república ideal.

El padrí d’aquesta fase final ha estat l’expresident de França, François Hollande. La Madina s’ha trobat amb representats de centre escolars de Montpellier, Castres,  Ramonville Saint-Agne, o La Grand-Combe. El primer premi se l'ha emportat Antoine Landis,del lycée Marie-Curie, a Tarbes.

FnZJhAWWYAACfTY
Madina Bobekar durant la seva intervenció.

El jurat ha estat presidit per Amélie Blanckaert, autora del llibre ‘Votre parole vaut de l’or’. Blanckaert ha destacat la qualitat de tots els participants. En el concurs hi han competit estudiants de 45 centres educatius d’Occitània i d’Andorra. Els alumnes estan assessorats en la preparació del seu discurs pels professors i tenen el suport de la resta d'alumnes. En els discursos han fet referència a la importància de la democràcia, a la lluita contra el racisme i a la solidaritat.

Madina Bobekar Ouabri ha començat aquest curs el batxillerat al Lycée. També destaca en els esports com el karate participant en competicions a Andorra i a Catalunya.

Comentaris (1)

Trending