La Covid-19 apaga part de la música

Els comerços d’instruments musicals pateixen els efectes de la pandèmia, fins i tot, una botiga amb gran història com Musical Andorrà ha decidit tancar les seves portes

Les botigues d’instruments d’Andorra continuen lluitant contra la crisi econòmica que ha portat la pandèmia. Tot i que la música va retornar amb força a les cases amb el confinament, la mala gestió de la venda en línia i la falta de turistes va alentir el negoci, que encara no ha alçat el cap. Un any després de l’arribada de la Covid-19, sortir de l’estancament sembla més una esperança que una realitat, afirmen els propietaris dels negocis.

El comerç Musical Andorrà, amb gran història i projecció al país, malauradament, tancarà les seves portes a finals d'abril. Els propietaris creuen fermament que el gran problema inicial va ser la mala gestió de la venda en línia. “Al confinament hi havia moltes ganes de comprar, però el Govern no ens autoritzava a fer entrega a domicili. I és cert que molta gent va aprofitar per aprendre a tocar, però nosaltres no podíem donar-los els instruments. Finalment, ens van permetre vendre en línia, però era molt tard”, asseguren des de la botiga.

A Marrugat també han sigut conscients d’aquesta problemàtica amb la venda per internet. El propietari del comerç explica que “els andorrans poden adquirir producte de fora fàcilment, en la quarantena també podíen. Però per a nosaltres resulta molt complicat, els costos d’exportació són molt alts, i ara mateixa són impossibles d’assumir”. A la botiga expliquen que, en aquell moment no podien vendre dins del país i ara, amb la falta de turistes, tampoc ho poden fer fora. Per tant, el ventall de possibilitats es redueix al màxim.

El 70% de la clientela són turistes, i sense ells, resulta molt complicat continuar amb una rutina normal. Desitgem que, amb la normalitat i una pròxima obertura de fronteres, ens resulti més fàcil recuperar el que hem perdut aquest any”, indiquen des de Marrugat. De la mateixa manera ho han viscut a Musical Andorrà, que afirma que ho han patit com qualsevol comerç del país que està encarat directament a la venda dels visitants.

Musical Andorrà.
Musical Andorrà tancarà les portes a finals d'abril.

Tot i que la música va entrar a les cases fa un any, amb el confinament, aquesta projecció de la cultura no s’ha vist reflectida en les botigues. S’han submergit en una crisi econòmica igual que qualsevol altre sector, i cadascun d’ells ho afronta amb una visió diferent. Des de Marrugat mantenen l’esperança de poder remuntar amb l’arribada de turistes. Al contrari, a Musical Andorrà han aprofitat per prendre una decisió que ja feia temps estaven plantejant: “hem decidit tancar portes pròximament. Són dos o tres anys els que estem rumiant si fer-ho o no, i finalment hem aprofitat aquesta crisi per liquidar el negoci”. Aquestes decisions són les dues cares d'una mateixa moneda, punts de vista d’una crisi sanitària, social i econòmica.

Comentaris

Trending