Compartint la insolidaritat a les xarxes

Una minoria de persones continuen incomplint la petició de confinament i sortint a la natura per fer activitats de risc i, en alguns casos, no només no s’amaguen sinó que en fan ostentacióUn grup de joves va aprofitar el bon estat de les pistes per fer surf de neu i acrobàcies i van compartir imatges i vídeos als seus comptes d’Instagram

Un dia més, i malgrat els missatges llençats des del Govern amb la petició de confinament a la població per fer front a la crisi del coronavirus, les xarxes socials segueixen sent un punt de denúncia de molta gent que critica la minoria que no compleix la recomanació. Sortides a la muntanya amb criatures, partidets de futbol o, fins i tot, pujades a les pistes per esquiar o fer surf de neu són només alguns dels exemples. Fins i tot, alguns dels, en paraules del ministre Benazet, “insolidaris i incívics”, s’atreveixen a compartir als seus perfils d’internet imatges de com transgredeixen les demandes de l’executiu.

És el cas d’un grup de persones -nombrós com es pot comprovar- que van voler aprofitar la neu caiguda al llarg de la setmana per practicar surf de neu. I no han tingut excessius problemes per, malgrat la situació que es viu ja no només al país sinó a gran part del món, difondre a través d’algun compte d’Instagram imatges i, fins i tot, vídeos de com gaudien del seu hobby mentre la gran majoria de ciutadans romanien a casa seguint les instruccions per afrontar la crisi del coronavirus.

Les xarxes també serveixen per denunciar famílies pujant pel camí cap a Engolasters o partits de futbol a les places d'alguna urbanització

També s’ha pogut veure com algun grup de persones, amb adolescent inclòs, pujaven pel camí que va des d’Encamp a Engolasters. En aquest cas, fins i tot s’hauria produït, segons ha pogut saber Altaveu, alguna discussió amb gent que els recriminava l’acció.

Sobre aquest punt, cal fer menció d’una piulada al compte de Twitter oficial del cos de policia, on remarquen que “no volem enfrontaments entre veïns ni discussions”. Es recomana que, en cas de dubtes o problemes, es truqui al telèfon 110. I es remarca que “lluitem contra la Covid-19, no entre nosaltres”.

Una altra situació l’ha denunciat per xarxes el psicòleg Tomàs Navarro. Explica el que ha viscut una amiga que viu a una urbanització. “Li costa molt tenir els nens a casa, especialment quan ve gent de fora de la pleta a jugar a futbol a la plaça gran”, indica, per després reclamar que es sigui “responsable”, ja que “el teu partidet pot suportar la mort per a molta gent”.

Comentaris (1)

Trending