Candidats per unes hores

Els components de la llista de Josep Miquel Vila a Sant Julià de Lòria, entre la decepció i la decisió del vot el 15-DJulià Call repetia com a candidat a cònsol menor, amb Vicens, Gómez i Silvestre

Els catorze components de la llista del cònsol major  Josep Miquel Vila a les eleccions comunals de Sant Julià de Lòria van perdre la seva condició en qüestió d'hores. Amb la candidatura tancada i amb més firmes d'aval que les requerides van veure com no es presentaven als comicis del pròxim 15 de desembre.

El cop ha estat molt dur, reconeixen alguns dels membres de la llista, Altres estan tan decebuts que es plantegen no anar a votar a les eleccions del 15 de desembre. "Hem passat de la majoria al comú a no existir, a la desaparició de Laurèdia en Comú i al fet que cap de nosaltres sigui present en cap candidatura".

Així resumia el sentiment que viuen els integrants de la llista amb la qual l'actual cònsol major aspirava a la reelecció. Malgrat molts problemes, pressions i la dificultat per trobar noms, Josep Miquel Vila arribava al dilluns, dia límit per presentar les llistes, amb els deures fets. Julià Call repetia de número 2 i al darrere Ricard Vicens, Joan Gómez, Jordi Silvestre i Joan Visa. A més a més, hi havia confiança en fer un bon resultat. Però en qüestió d'hores tot va canviar perquè un dels candidats va ratllar el seu nom de la llista, quedava invalidada i no hi havia temps per tornar-la a fer.

Ara, la incògnita és el futur polític dels integrants de Laurèdia en Comú. I no només d'ells, perquè la confecció de les llistes ha deixat moltes ferides obertes a Sant Julià de Lòria. Cap de les formacions n'ha sortit il·lesa. A Unió Laurediana hi ha militants empipats per dues raons principals: no haver inclòs ningú de l'anomenada 'vella guàrdia' i no haver-hi inclòs un dels fills de Josep Pintat en el número 3. Demòcrates està totalment fragmentat en tres o quatre bàndols.

A part del sector Toni Martí que està amb Desperta Laurèdia és imprevisible el comportament electoral dels altres. Poden votar des d'Unió Laurediana a Units pel Canvi (PS Independents), abstenir-se o fer-ho en blanc. Sant Julià de Lòria és tan imprevisible que no es pot descartar que el sector Espot de Demòcrates pugui votar Units pel Canvi per perjudicar els 'martinians' de Desperta Laurèdia.

Comentaris (5)

Trending