La burocràcia, rival inesperat per a Joan Vinyes

El pilot andorrà no ha pogut córrer el ral•li Rías Altas perquè l’organització va considerar que al seu Seat Ibiza Kit Car li faltava la documentació necessària

Joan Vinyes s’ha trobat un rival inesperat en el ral·li Rías Altas 2020. No ha estat cap altre pilot que s’hagi convertit en la revelació de la cursa. Ni tan sols la mecànica, que ja se sap que acostuma massa cops a fer la guitza. El contrincant amb qui s’ha topat el corredor andorrà ha estat... la burocràcia.

Vinyes i el seu copilot, Jordi Mercader, debutaven en la prova gallega. Havien iniciat el ral·li i, de fet, es trobaven a un quilòmetre de l’inici  de la primera especial cronometrada, a la població de Doroña. Poc abans d’arribar es van trobar un control de carretera i no els van deixar continuar. El motiu? Un problema en la documentació del seu Seat Ibiza Kit Car.

El pilot andorrà es vol treure l'espina en el seu proper repte: el ral·li Vidreiro a Portugal

“Semblava que tota la documentació que havíem presentat podia suplir al document que no va arribar a temps per a disputar el ral·li”, ha explicat Vinyes, per lamentar després que “a l’hora de la veritat no va ser així”. Tot i això, assegura no tenir “res a objectar a la decisió que van prendre de deixar-nos fora de la carrera”.

Sense criticar a l’organització, sí que ha lamentat que “va ser una llàstima”, ja que “malgrat que no havíem tingut el temps necessari de preparar al detall la cita gallega, la il·lusió era màxima de tornar a la fi dels 90 i pilotar un Ibiza Kit Car, en especials semblants a les quals hem competit recentment amb el Suzuki Swift R4lly S, per exemple”.

El Seat Ibiza Kit Car de Joan Vinyes i Jordi Mercader.
El Seat Ibiza Kit Car que havien de pilotar Vinyes i Mercader.

Abans del control que els va acabar deixant en la cuneta, Vinyes i Mercader havien superat totes les fases prèvies de la competició, com ara el reconeixement de les especials o les verificacions. I no va ser fàcil, ja que la climatologia, per obra i gràcia de la borrasca Àlex, va ser terriblement desfavorable, amb forts ruixats que apareixien de manera intermitent acompanyats de vents huracanats i una sensació de fred constant.

L’espina clava a Rías Altas no frenarà, però, els plans del pilot andorrà. La primera oportunitat per treure-se-la de sobre arribar al ral·li Vidreiro, Portugal. La posada a punt de l’Ibiza Kit Car queda pendent per a un futur pròxim.

Etiquetes

Comentaris

Trending