La boda impossible... per ara

El Ricard Riba i la Xus Barrocal han hagut d’ajornar ja dos cops el seu casament per culpa de la pandemia; ara, confien que la data del 22 de maig de l’any vinent sigui la definitiva

La crisi del coronavirus, pacients i, malauradament, morts a banda, també ha trastocat la vida de la gran majoria de ciutadans. En alguns casos, també ha fet mal bé plans preparats de fa temps, com ara casaments. Moltes parelles van haver d’ajornar les cerimònies. Alguns van tenir sort i durant un estiu amb més calma les van poder celebrar. Altres, encara esperen. És el cas del Ricard Riba i la Xus Barrocal. En el seu cas, ja han hagut d’ajornar la boda dos cops, tot i que, asseguren, mantenen la il·lusió intacta.

“El pla inicial era casar-nos el 27 de juny. Quan va arribar el confinament, tot just acabàvem d’enviar les invitacions a amics i familiars”, explica Riba que, però, admet que ja ràpidament vam decidir “parar-ho tot” i fer un primer ajornament perquè “no sabíem si al juny hi hauria o no confinament o si ni tan sols ens podríem donar la mà”. A banda, “havia de venir parents de fora”. Per tant, “vam pensar que era massa a prop”.

El 27 de juny era la data escollida però es va jornar fins al 17 d’octubre, dia que, finalment, tampoc va poder ser perquè hagués estat “més un funeral que una boda”

I és que, tot s’ha de dir, la boda que prepara aquesta parella canillenca serà ambiciosa. “Nosaltres volem fer una cerimònia religiosa i que la condueixi mossèn Ramon. També tenim previst un banquet amb 130 persones”, indica. Per cert, quan van parlar amb el religiós “ens va dir que l’amor sempre existirà i que es podia esperar”.

L’altre pas va ser posposar el banquet. “Vam trucar a l’hotel i, de fet, ja ens van dir que tothom ho estava ajornant”. De fet, “ja només quedava una data: el 17 d’octubre”. Aquesta, doncs va ser l’escollida, entre altres coses perquè “o era aquesta o ja ens anàvem al 2021” i, per això, “vam pensar que valia la pena tot i el que podia suposar el canvi d’estació”.

Va passar l’estiu i “just abans de Meritxell, vam anar a parlar amb l’hotel”. Llavors, explica Riba, “ens van dir que el protocol ja era força estricte”. Entre altres coses, “ens demanàvem que només fóssim 50 persones”. Dies després, les restriccions encara van fer-se més intenses: “era més un funeral que una boda”.

WhatsApp Image 2020 10 23 at 15.05.33
Ricard Riba i Xus Barrocal, pendents del coronavirus per poder celebrar el seu casament.

Així, explica Riba, “havies d’estar a taula, amb vuit persones com a màxim i sense barrejar-se amb gent de les altres, amb mascareta; tampoc hi hauria ball ni discoteca”. De fet, “ni tan sols et podies aixecar per fer un brindis”. El panorama, doncs, era massa negre. Conseqüència? Un nou ajornament. “Gairebé mig de broma els vam dir que si feia falta ens fèiem una PCR abans”.La decisió, però, és la mateixa que han pres moltes altes parelles. “L’hotel només ha celebrat una boda en tot l’any”, comenta Riba.

La tercera data és el 22 de maig, tot i que Riba admet que no ho veu encara clar, malgrat mantenir intacta la il·lusió

El seu casament té ara una nova data, novament pendent del permís de la Covid-19: el 22 de maig. “És la que tenim ara i continuem pensant que no hi ha res clar. El rerefons ens fa pensar que tot això no estarà pas arreglat”, admet el nuvi que, però, manté la idea de “continuar preparant tot i a veure com evoluciona tot entre març i abril per prendre una decisió”.

Ricard i Xus han entomat amb filosofia la situació. “Sap greu, però cal ser racional i tenir clar que és el que hi ha”, apunta. Assegura que “els convidats ho entenen perfectament i ens diuen que ja la farem”. Tot i això, admet sentir pena perquè “tens la il·lusió i el bitxo no ens deixa fer”.

I, dintre de tot, un aspecte positiu: “Els nens seran més i recordaran com s’han casat els seus pares”, apunta. En el fons, “no s’ha trencat la il·lusió”. Això sí, tant el Ricard com la Xus esperen que aquest cop es faci bona la dita i que a la tercera sigui la vençuda.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending