Quan el virus s'agafa barra lliure

El bar del Centre de la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria ha tancat per la pandèmia de la Covid

El bar del Centre, a la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria, va tancar diumenge passat després que els llogaters hagin decidit abaixar la persiana. La pandèmia ha provocat el tancament i que els seus responsables es traslladin a un altre establiment de l'avinguda Francesc Cairat, a la mateixa parròquia per iniciar una nova etapa.

La celebració de la Fira de Santa Llúcia ha estat la darrera ocasió d'anar al bar amb els actuals gestors. És un establiment que forma part del Centre Cultural i de Congressos Lauredià i que sempre ha tingut una bona clientela. Va estar molts anys dirigit per un mateix amo fins que va concidir la finalització del contracte amb la seva voluntat de jubilar-se.  La concessió per al nou adjudicatari van incloure un augment del lloguer i altres condicions que van allargar el procés d'ajudicació. 

El bar és al costat mateix de la universitat i la presència d'alumnes i professors, juntament amb les múltiples activitats que es fan a la plaça suposaven una bona fonts d'ingressos. Fins que es va presentar un client inesperat i no desitjat: el coronavirus.

Va arribar el primer brot de la pandèmia al mes de març i el tancament. El comú va reduir una part del lloguer durant el confinament i sempre va tenir una especial atenció amb els llogaters.

La darrera adjudicació del bar del Centre es va fer el maig del 2017 durant el mandat comunal de Josep Miquel Vila amb la formació Laurèdia en Comú. El contracte era per cinc anys i una pròrroga de dos. No caldrà. La pandèmia ha tingut la culpa. Queda una barra lliure, cèntrica i amb bones perspectives de negoci.

Comentaris

Trending