‘Autoapartaments’ de lloguer

Indignació al sector d’allotjaments turístics pels anuncis apareguts a Airbnb on s’ofereix autocaravanes tant al centre com a peu de pistes per passar nits al Principat

Sorpresa... i també indignació. És el que ha generat els anuncis publicats a la plataforma Airbnb. En ells, s’ofereix com a allotjament per passar la nit diferents autocaravanes al centre del país. L’astorament que ha provocat una proposta inhabitual es combina amb l’enuig entre empresaris amb apartaments de lloguer, que consideren que es tracta d’una competència deslleial.

En un dels anuncis s’ofereix el vehicle com a possible opció per fer nit si es visita Andorra. S’indica que l’autocaravana estaria ubicada al centre del Principat i es demana un preu de 128 euros. Es tracta d’una tarifa rebaixada, ja que l’original, com es pot veure, era de 160. A l’hora de detallar les condicions de l’allotjament, s’explica que seria totalment per la persona que el llogui. Té espai per sis hostes repartits en un dormitori i quatre llits.

El mateix usuari de la plataforma té altres ofertes similars. De fet, algunes d’elles ofereixen la possibilitat de decidir on es vol ubicar el vehicle: al centre o a peu de pistes.

La localització dels anuncis ha indignat el sector dels allotjaments turístics. Fonts d’empreses que tenen apartaments, posen en relleu que “aquesta persona té un negoci de venda i lloguer d’autocaravanes”, però que això noli ha de permetre que les ofereixi “com a pisos turístics”. Parlen, obertament, “de competència deslleial”.

Recorden, també, que els apartaments paguen diferents taxes i impostos, a banda d’assegurances especials. I lamenten que no és pas l’únic cas d’intrusisme. “Prou tenim ja amb qui no registra els seus pisos i, ara, això”, apunten.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending