Astèrix 'conquereix' Andorra

L'exposició es podrà visitar al Museu del Còmic de La Massana des del 16 de juny fins al 19 de setembre, però els llibres encara no es podran consultar

El Museu del Còmic de La Massana, amb la col·laboració del comú de la parròquia i l'Ambaixada Francesa, estrena aquest dimarts l'exposició 'Astèrix, als orígens del mite' i estarà disponible fins al 19 de setembre, tot i que encara no es pot gaudir sencera. La darrera part, un seguit de llibres, estarà a disposició del públic al mateix temps que les biblioteques puguin obrir.​

Ja fa 61 anys. El 29 d'octubre de 1959 es va publicar al 'Magazine Pilote' la primera il·lustració d'Astèrix. Ara, al Museu del Còmic, es poden veure les reproduccions de les pàgines originals, fins i tot amb la suor al paper del seu creador, l'Albert Uderzo. "Aquest recorregut històric i editorial ha estat possible gràcies a la col·laboració entre institucions", ha remarcat la cònsol major de La Massana, Olga Molné, en referència a la tasca conjunta del Comú, l'Ambaixada Francesa i l'Associació Andorrana del Còmic, la Il·lustració i l'Animació (ARCA).

Totes les peces que componen la mostra han estat cedides per 'l'editorial Albert René', creada el 1979 per Uderzo. El president de l'ARCA, Joan Pieras, ha lamentat la defunció del famós dibuixant el passat 24 de març, per afegir després que "aquesta és la primera exposició post-coronavirus i ho celebrarem tots més endavant sense mascareta a la barra del bar, que és com va sorgir la idea de l'Astèrix".

Els llibres estaran disponibles al mateix temps que les biblioteques puguin obrir amb normalitat.

La iniciativa és una de les moltes que s'han hagut d'ajornar a causa de la crisi sanitària. De fet, tota la col·lecció de llibres que es van cedir com a préstec encara no es podran consultar. Són gairebé uns 40 còmics no només de l'Astèrix, també d'altres personatges creats per Uderzo i n'hi ha d'alguns que pertanyen a edicions de les quals es van fer tirades de milions d'exemplars. Tots plegats, estaran disponibles al mateix temps que les biblioteques puguin obrir amb normalitat.

En referència al 25è aniversari del Museu del Còmic, s'ha avançat que "s'està treballant molt i amb molta il·lusió" per dur a terme una gran celebració, ja que aquest any no s'hi ha pogut celebrar el saló del còmic. A més, de cara a l'octubre, es farà una altra exposició per presentar el darrer treball de l'autor de Superlópez, el Juan López Fernández, més conegut com a Jan.

Comentaris (1)

Trending