Acabar amb la solitud

El projecte ‘Menjar més bé’ de la Creu Roja Andorrana se centrarà a acompanyar diàriament a totes les persones amb necessitats assistencials i evitar la seva exposició a la Covid-19

Acompanyar. Proporcionar alegria a qui més ho necessita. Aquesta és la principal voluntat de la Creu Roja Andorrana amb el projecte ‘Menjar més bé’. La pandèmia de la Covid-19 ha agreujat situacions que ja eren dramàtiques i ha accentuat les necessitats assistencials de molts ciutadans que s’han trobat dins d’una mena de presó a casa seva per culpa de l’aïllament domiciliari. Davant d’aquesta problemàtica, l’entitat solidària ha dissenyat un protocol per millorar el dia a dia dels afectats.

L’objectiu és proporcionar una millora en la qualitat de vida de qui més ho necessita, com ara aquelles persones amb mobilitat reduïda, amb dificultats per cuinar o que ja tenen una edat avançada i sortir al carrer, amb el coronavirus voltant per tot arreu, suposa un risc elevat per a la seva salut. Així doncs, la iniciativa consistirà a fer les compres, establir un calendari de trucades i visites presencials, preparar el menjar de cada dia, realitzar cures quan calgui i fer possible la teleassistència per donar resposta a possibles urgències, entre altres coses. La pregunta és, com es farà?

Respecte al tema econòmic, l’administració aportarà una part i l’altra es finançarà amb les aportacions dels beneficiaris, encara que no s’ha definit quines seran les quotes.

El director de la Creu Roja Andorrana, Jordi Fernández ha explicat a l’Altaveu que treballaran conjuntament amb els set comuns del país per arribar al màxim nombre possible d’afectats i donar una resposta adequada i personalitzada a cadascun. Respecte al tema econòmic, l’administració aportarà una part i l’altra es finançarà amb les aportacions dels beneficiaris, encara que no s’ha definit quines seran les quotes. En aquest sentit, ara que ja s’ha acceptat el projecte, es duran a terme una sèrie de reunions, previsiblement telemàtiques, per acabar de donar forma a la iniciativa.

Preguntat per si podran donar resposta a tothom que ho sol·liciti, Fernández ha destacat que durant els mesos de confinament van repartir més de 5.000 àpats gràcies als donatius dels ciutadans i sense una “logística establerta” i que estan segurs que “amb una millor organització i la col·laboració del sistema públic serà possible cobrir totes les necessitats”. Tant de bo sigui així.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending