Acabar amb la solitud

El projecte ‘Menjar més bé’ de la Creu Roja Andorrana se centrarà a acompanyar diàriament a totes les persones amb necessitats assistencials i evitar la seva exposició a la Covid-19

Acompanyar. Proporcionar alegria a qui més ho necessita. Aquesta és la principal voluntat de la Creu Roja Andorrana amb el projecte ‘Menjar més bé’. La pandèmia de la Covid-19 ha agreujat situacions que ja eren dramàtiques i ha accentuat les necessitats assistencials de molts ciutadans que s’han trobat dins d’una mena de presó a casa seva per culpa de l’aïllament domiciliari. Davant d’aquesta problemàtica, l’entitat solidària ha dissenyat un protocol per millorar el dia a dia dels afectats.

L’objectiu és proporcionar una millora en la qualitat de vida de qui més ho necessita, com ara aquelles persones amb mobilitat reduïda, amb dificultats per cuinar o que ja tenen una edat avançada i sortir al carrer, amb el coronavirus voltant per tot arreu, suposa un risc elevat per a la seva salut. Així doncs, la iniciativa consistirà a fer les compres, establir un calendari de trucades i visites presencials, preparar el menjar de cada dia, realitzar cures quan calgui i fer possible la teleassistència per donar resposta a possibles urgències, entre altres coses. La pregunta és, com es farà?

Respecte al tema econòmic, l’administració aportarà una part i l’altra es finançarà amb les aportacions dels beneficiaris, encara que no s’ha definit quines seran les quotes.

El director de la Creu Roja Andorrana, Jordi Fernández ha explicat a l’Altaveu que treballaran conjuntament amb els set comuns del país per arribar al màxim nombre possible d’afectats i donar una resposta adequada i personalitzada a cadascun. Respecte al tema econòmic, l’administració aportarà una part i l’altra es finançarà amb les aportacions dels beneficiaris, encara que no s’ha definit quines seran les quotes. En aquest sentit, ara que ja s’ha acceptat el projecte, es duran a terme una sèrie de reunions, previsiblement telemàtiques, per acabar de donar forma a la iniciativa.

Preguntat per si podran donar resposta a tothom que ho sol·liciti, Fernández ha destacat que durant els mesos de confinament van repartir més de 5.000 àpats gràcies als donatius dels ciutadans i sense una “logística establerta” i que estan segurs que “amb una millor organització i la col·laboració del sistema públic serà possible cobrir totes les necessitats”. Tant de bo sigui així.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.