Un any de les eleccions

image  23  removebg preview

Joao de Melo

Membre de l'executiva del Partit Socialdemòcrata

Comentaris

En primer lloc vull acompanyar en el sentiment a totes les famílies i amics afectades per les morts del maleït virus. Sincerament, m'hauria agradat no escriure aquest article en aquestes circumstàncies. Hauria preferit fer-lo basat en la normalitat anterior a aquesta crisi sanitària. Volia escriure per l'aniversari del tripartit al Govern un article en el qual volia ser molt crític. Fa un any que van guanyar les eleccions i hagués preferit dedicar un article amb propostes (especialment respecte al lloguer i salaris) i sobretot a l'actuació en l'any que ha passat i que no ha passat res (de res). Estic convençut que ells també ho haguessin preferit.

Però no és el moment. No toca. Ara mateix toca anar tots a una. De la mà, independentment del color i ideologia. Com diu la nostra divisa: VIRTVS VNITA FORTIOR.

Així com crec que s’ha de dir que tenim sort de tenir el ministre de Salut que tenim, pneumòleg i per tant especialitzat en la matèria, no tinc la mateixa sensació pel director del SAAS. M’hagués agradat veure’l contestant preguntes tècniques juntament amb el ministre Benazet o fins i tot rellevant-lo en algun moment de la seva quarantena, ja que puc imaginar que està al peu del canó. Ara no és moment de valorar les decisions que s'han pres, n'hi haurà de bones i de dolentes, però com arreu del món, estem davant d'un desconegut i per tant no tenim protocols establerts. I així i tot m'aventuro, sense tenir ni idea de medicina, que ho estem fent prou bé. En gran part gràcies als grans professionals que hi ha darrere: personal sanitari, personal de neteja (tant i tan important), venedors de supermercats, cossos de seguretat, transportistes, agricultors, etc. Us hauran de fitxar Marvel o DC.

Hem presentat 30 propostes el dilluns en un dossier complet. Ho fem des del nostre punt de vista socialdemòcrata representant les 5.500 persones que ens han votat, sense cap ànima de posar-nos medalles, sinó a ajudar que Andorra sigui un país millor en la situació actual i evidentment defensar i protegir als més vulnerables de la forma més constructiva. Qui vulgui veure medalles en aquesta situació és un neci

Com a tot arreu, algunes persones se salten el confinament per fer algunes activitats que a més d’afegir un risc evitable, posen més nerviosa, si cap, a la població. Convido a tots els mitjans de comunicació a no donar visibilitat a aquests energúmens que se salten el confinament i a no afegir més llenya al foc. La gent, per motius obvis, està més sensible i mirant les xarxes pots veure la GESTAPO dels balcons (la propera convocatòria de policia estarà molt ajustada...) i en gran part és per tota aquella gent que en lloc de trucar a les autoritats a actuar es dediquen a penjar vídeos o fotos d'altres persones (sense autorització) de qui en la seva majoria no tenim ni idea del que fan o deixen de fer i després els mitjans ho utilitzen per omplir les seves pàgines. Quan podria ser que senzillament sigui una persona que va a fer la compra, que va a treballar al supermercat, que tingui permís mèdic (depressió per exemple), acompanyar un nen amb alguna necessitat especial o a treballar a l'hospital on ens atendran. 

Per acabar, m'agradaria insistir en les paraules del meu company Pere Baró en el seu darrer article on parlava de la sanitat. Necessitem una sanitat sòlida, universal i totalment gratuïta pels usuaris. Un cop s'acabi tot això haurem de reflexionar sobre la necessitat de reestructurar alguns aspectes del funcionament del nostre estimat país. Els especialistes diuen que es pot tornar a repetir aquest tipus de crisi sanitària i hem d'estar preparats, en l'àmbit econòmic amb un fons de reserva o adherir-nos a organismes més interessants que l’FMI, i per sobre de tot en l'àmbit sanitari amb els recursos i tot el material necessaris.

Hem presentat 30 propostes el dilluns en un dossier complet. Ho fem des del nostre punt de vista socialdemòcrata representant les 5.500 persones que ens han votat, sense cap ànima de posar-nos medalles, sinó a ajudar que Andorra sigui un país millor en la situació actual i evidentment defensar i protegir als més vulnerables de la forma més constructiva. Qui vulgui veure medalles en aquesta situació és un neci.

Comentaris

Trending