Ja era hora

Comentaris

Llegeixo a les notícies del dimecres que SDP, proposa una única llista nacional. 

És una bona notícia i, com dic, ja era hora, jo estava esperant que algun partit polític en parlés en una campanya electoral des de l’any 1993. 

Quan es va publicar la llei electoral l’any 1993, vaig dir que aquella llei electoral s’hauria de canviar molt aviat, no em vaig equivocar amb el temps però sé en el contingut. Les modificacions que es varen fer només eren per coses supèrflues i que no canviaven gaire la llei electoral com que les llistes electorals s’haurien de tornar a revisar abans de cada confrontació electoral i no com estava previst només els mesos de març i setembre afegint en una llista complementària als que complien 18 anys abans de la propera publicació, i no una modificació com la que proposava. 

Jo, el que creia ja l’any 1993, és que el Consell General havia d’estar elegit com proposa ara SDP, i durant tot aquest temps  he defensat aquesta idea no només de paraula sinó de fet en cada elecció, des del canvi de la llei electoral mai he votat la llista territorial. Però veig que SDP no defensa la seva posició amb totes les conseqüències, ja que presenta candidatura territorial en quatre parròquies (suposo que confiant guanyar a les quatre). 

Espero que aquestes propostes les rebrem molt aviat amb les professions de fe i propostes electorals de cada partit. I confio que la campanya electoral serà una mica més neta del que han estat les sessions del Consell General durant aquests quatre anys, amb més insults que propostes constructives. Si aquesta és la manera d'integrar-nos a Europa val més que ho deixem córrer. 

Donar la culpa als demés és el més fàcil, i això és el que fa tota la societat, encapçalada pels nostres dirigents polítics, ja que si la culpa és dels altres jo no puc fer res per canviar-ho és l’altre que ho ha de fer. Però quan reconec una part de la culpa, encara que sigui molt minsa, aquí la situació ja canvia perquè sóc jo que ho he canviar. Reconèixer que ens hem equivocat i demanar perdó moltes vegades és ser més valent que donar la culpa sempre als demés 

Les majories de tots els països sempre cometen errors, ja que són els que han de prendre la responsabilitat, és per això que quan això es produeix no han d’esperar que l’oposició (que mai comet errors, ja que no té el poder de decisió) els hi tregui a la llum pública. 

Demano per tant una campanya neta i que cada partit (aquest any són molts) defensi les seves propostes que siguin reals, no fer volar coloms com estem acostumats, que no sigui una campanya només per guanyar unes eleccions sinó que sigui per trobar el que necessita el país (que prou falta fa). I que els debats entre les formacions polítiques serveixin per millorar les seves propostes no per intentar desacreditar les dels altres.  

Espero que aquest any que tenim més candidats que mai (239) puguem elevar el nivell dels nostres polítics, escollint els millors.

Comentaris (2)

Trending