Històries amb un concessionari

Comentaris

L'agost de l'any 2015 vaig comprar de segona mà a un particular, demanant un préstec al banc de 6.000 euros, un Dacia Sandero Stepway de l'any 2010 matrícula andorrana K2---. Explico això perquè si mireu en aquest concessionari Dacia la "història clínica" del meu cotxe és fàcil saber si les revisions eren realitzades aquí o en un altre taller, la qual cosa diu molt del seu amo també.

De tota manera, us explico que en el meu cas, en aquests 5 anys que el tinc ho he portat a la BECIER només UNA vegada i perquè no el podia arreglar en un altre taller ja que s'havia trencat el "tambor", on va la clau per encendre el cotxe, i atès que aquesta peça ha de ser l'original i va codificada amb les seves claus corresponents em van dir que només a la casa oficial podia ser reparat. Si en 5 anys l'he portat només aquesta vegada va ser simplement perquè sóc una "mileurista" i NO EM PUC permetre pagar el que cobra la casa oficial per fer les revisions anuals i normals del cotxe; no per un altre motiu. (És sabut per tothom que el taller oficial és molt més car que qualsevol "taller de confiança").

Quan vaig parlar al matí amb l'empleat del taller, li vaig aclarir especialment que si el problema no era aquest, abans de fer res em cridessin i sobretot que no canviaria la bateria, ja que jo sabia en quin estat estava la mateixa però no la canviaria de moment

En aquella ocasió del “tambor”, si bé la reparació per a mi va resultar costosa, l'atenció va ser satisfactòria. Fins i tot passat menys d'un any es va tornar a trencar i com havia estat responsabilitat vostra (ja que el “tambor” va resultar defectuós) m'ho van tornar a canviar en garantia.

Aquest dissabte 18/07/2020 al matí, quan vaig anar a engegar el meu cotxe, el mateix no es va engegar. El comandament obria i tancava les portes, encenia els llums i feia el soroll típic abans d'engegar, però no acabava d'engegar-se. Al principi vaig pensar que era un problema de bateria. Vaig trucar a l'assistència, (l'ACA), i segons em va explicar el senyor de la grua tot apuntava que era un problema de “des programació” del comandament ja que el cotxe no reconeixia la clau. Això ho va deduir perquè la llum vermella de “immobilitzador de motor” que té el cotxe al tauler al introduir la clau i girar-la per fer contacte començava a titil·lar més ràpid del normal. Aquest mateix senyor em va explicar que si era només això, programar novament la clau seria només una mitja hora de treball i que el millor era portar-lo a la casa oficial. Em va dir que truqués dilluns 20/07/2020 a primera hora al taller de la Becier per avisar que el portaria i explicar el que feia el cotxe, i així ho vaig fer.

Quan vaig parlar al matí amb l'empleat del taller, li vaig aclarir ESPECIALMENT que si el problema NO era aquest, abans de fer res em cridessin i sobretot que NO CANVIARIA LA BATERIA, ja que jo sabia en quin estat estava la mateixa però NO la canviaria de moment ja que funcionava, simplement s'havia descarregat a l'intentar engegar el cotxe.

Aquella mateixa tarda, em crida aquest empleat del taller amb el qual jo havia parlat i m'explica que "s'havia de canviar el comandament de la clau, la bateria, 2 borns de la bateria, bla, bla, bla, i que el pressupost ascendia a uns 387 € ". Jo, que no havia entès res fins aquell moment, li vaig preguntar si no era simplement "re programar" o "re codificar" la clau perquè el cotxe la reconegués i la seva resposta va ser: "Si fos això ja ho hauríem fet" ... a la qual cosa li vaig demanar, llavors, si em podia explicar bé quin era el problema perquè NO m'estava assabentant de res.

Quan vaig entendre que el problema estava dins del comandament, li vaig preguntar què específicament era el que estava malament dins el comandament, al que em va contestar que això no ho sabia perquè ells simplement posen la "màquina" i els hi diu on està l’averia, però no obren els comandaments per veure quin és l'error

Quan vaig entendre que el problema estava DINS del comandament, li vaig preguntar QUÈ específicament era el que estava malament dins el comandament, al que em va contestar que això no ho sabia perquè ells simplement posen la "màquina" i els hi diu on està l’averia, però NO OBREN els comandaments per veure quin és l'error sinó que directament el canvien. Davant d'aquesta situació i sense amagar la meva desesperació, el primer que li vaig dir a l'empleat és que tragués del pressupost TOT el relacionat amb la bateria ja que aquest NO ERA el problema i ja li havia dit que NO la canviaria. El pressupost va baixar a uns 220 €. També sense amagar la meva desesperació, li vaig dir a aquest senyor que "jo era molt conscient que ells com casa oficial no ho fan però que, SI US PLAU, si em podia dir si hi havia algú a Andorra que pogués obrir el comandament per dir-me si realment l'única solució era canviar-lo o si potser hi havia la possibilitat d'arreglar-ho i evitar-me així gastar tants diners ", (que, a més, NO disposo). La seva resposta va ser: "ho desconec". Aquesta resposta, em va donar a pensar que probablement SI, ja que en cas contrari, m'hagués dit que NO, que només podia solucionar-se a la casa oficial. (Com va ser en el cas del “tambor”).

Davant la meva desolació, la meva desesperació i el meu sentiment de que simplement no els importava res i que m'estaven apuntant amb un revòlver i robant-me a mà armada, vaig començar a preguntar a tots els meus coneguts si algun sabia d'un lloc on poguessin TAN SOL revisar el comandament. I SI, em van recomanar un, que només amb una trucada telefònica explicant-li la situació em va dir que li portés la clau amb el comandament i veuria que podia fer.

Llavors, al sortir de treballar a les 17 hores, vaig anar a la BECIER a buscar la clau i el pressupost que m'havien fet. Quina va ser la meva sorpresa quan vaig veure que encara no havien tret del pressupost tot el relacionat amb la bateria ! (això ja és "anecdòtic").

Me'n vaig amb la clau i el comandament a l'altre taller i OH SORPRESA!, en 10 minuts tenia el comandament arreglat !!! I OH CAUSALITAT, el senyor d'aquest taller era un EX EMPLEAT de la BECIER (segons ell mateix em va explicar va estar 20 anys treballant allà). I NINGÚ A LA BECIER SABIA DE LA SEVA EXISTÈNCIA? Perquè l'empleat amb el que jo parlava potser no, però podia preguntar i / o informar-se, ja que SEGUR que algú el coneixia (cosa que he confirmat més tard amb un company seu).

De fet, la meva frustració va augmentar quan, plorant, li estava dient a aquest empleat que no es pot jugar així amb la gent, que no s'imaginava el dia que jo havia passat pensant que hauria de desemborsar una suma de diners que no tenia i que li havia demanat directament si no hi havia una altra solució... etcètera

Des del taller d'aquesta persona vaig trucar a la Becier i li vaig comentar a l'empleat amb el qual havia estat parlant aquest dia que ja el tenia arreglat i no es va mostrar sorprès gens ni mica. Com eren les 17:51 hores quan el vaig trucar no vaig poder anar a buscar el meu cotxe aquest mateix dia perquè potser arribava a les 18: 05 h. i l'empleat em va dir que tancaven a les 18:00 h., amb la qual cosa, òbviament, em vaig quedar sense cotxe aquell dia també. Vaig anar-hi el dimarts 21/07/2020 a les 8:20 hores i el cotxe es va engegar a la primera !!! Com explicar-vos la meva SENSACIÓ en aquell moment ... COM!? ... Alleugeriment, òbviament, per no haver de pagar el que m'havien dit al principi i no quedar-me SENSE cotxe durant 10 dies mínim... però sobretot, IMPOTÈNCIA davant la "impunitat" d'aquest empleat que m'havia "apuntat amb una arma per robar-me" (metafòricament parlant) i la manca d'EMPATIA d'aquesta persona que està de cara al públic.

De fet, la meva FRUSTRACIÓ va augmentar quan, plorant, li estava dient a aquest empleat que "no es pot jugar així amb la gent, que no s'imaginava el dia que jo havia passat pensant que hauria de desemborsar una suma de diners que no tenia i que li havia demanat directament si no hi havia una altra solució, etc. etc. etc. "... i la seva resposta va ser: " PODRIA HAVER DUT EL COTXE A QUALSEVOL ALTRE TALLER "... Perdó???????????????? En aquest moment, quan jo ja havia trobat una altra solució SI em podia dir això, però abans NO?!?!?!?!?!

Per descomptat que davant els meus arguments l'empleat finalment es va quedar sense paraules, va acabar d'atendre a una altra clienta, i jo vaig pagar el meu diagnòstic (29,31€) i me'n vaig anar, no abans sense advertir-li que denunciaria aquest fet en tots els llocs que em siguin possibles i em vulguin escoltar perquè això no torni a passar-li A NINGÚ MÉS.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending