‘Good wind and new boat’

quim miroo

Quim Miró

Conseller general del Grup Parlamentari Socialdemòcrata

Comentaris

Així d’una manera educada i mal traduïda ens acomiadarem de l’inquilí dels últims quatre anys de la Casa Blanca. Val més ser positius i oblidar-nos d’aquests últims anys de presidència ‘trumpiniana’ i sobre tot dels darrers dos mesos. Ja ens ensumàvem que no marxaria sense picar la porta, però això d’en Donald ha estat de traca i mocador.

Espero però que la Justícia de la primera potencia mundial funcioni millor que la seva gestió sanitària de la pandèmia i que aquest senyor pagui pels seus actes. Segurament els seguidors de la teoria de la conspiració, i malauradament cada dia n’hi ha més, diran que tot estava manegat per fer-lo fora del despatx oval. Recordem però que fa quatre anys la Hillary (no massa bona candidata) va guanyar en nombre de vots però va perdre les eleccions (als EUA també compten els vots si fa o no fa igual com ho fem nosaltres a les parròquies). També va sorgir llavors la teoria que els nostres amics russos varen interferir en el resultat de les eleccions. La diferència és que aquesta teoria només va durar tres dies i ningú no va assaltar el parlament.

“Val més ser positius i oblidar-nos d’aquests últims anys de presidència ‘trumpiniana’ i sobre tot dels darrers dos mesos”

Anem al cantó positiu: a partir d’avui, entre altres, als Estats Units tornen als acords de París pel canvi climàtic, a l’Organització Mundial de la Salut, i amb una mica de sort ens enderrocaran el mur de la vergonya. Tot sigui dit que  per ser un magnat de la construcció, el ‘pato’ no ha estat capaç d’acabar-lo en quatre anys. Recordem també que el Partit Demòcrata (amic del PS) podrà, després de molts anys, controlar la presidència, el parlament i el senat. Històric triomf a les eleccions del dia 6 de gener pel senat a Geòrgia, on per primera vegada tindran un senador d’origen afroamericà. Aquest fou un dels estats confederats, aquells que volien continuar amb l’esclavitud com a estàndard de la seva política i que va ser el causant de la Guerra de Secessió.

En fi ‘good wind and new boat’, Mr. Trump. A veure si amb una miqueta de sort algun dia podem dir el mateix a Brasil, al Regne Unit, a Rússia… la llista dels populistes és llarga.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending