Flocs de plàstic

Comentaris

Dels mateixos guionistes del terraplanisme, dels antivacunes, del coronavirus que és un invent de Bill Gates, i dels assaltants del Capitoli convertit en un mapa de Fortnite, arriba el gran èxit de la temporada d'hivern: els negacionistes de la neu, que creuen que cau des d'avions amb l'objectiu de contaminar-nos. Negar contra els criteris autoritzats de la comunitat científica, el consens social, el sentit comú i la prudència serà potser una forma de resistència, però molt tronada.

Els seus promotors surten als informatius, com si fos una pel·licula de Monty Phyton o el Show de Truman, intentant cremar boles de neu aixafades per demostrar que no es derreteixen perquè són de plàstic i fan referència a la rodona negra que apareix sobre la superfície blanca, sense pensar que és el foc dels seus llumins o dels seus encenedors el que provoca el color negre i no la misteriosa neu, enviada per Miguel Bosé, Donald Trump, Iker Jiménez, i el fantasma sobrenatural del cofundador d'Apple, Steve Jobs per colar-nos el 5G i un xip per les terrasses, els jardins i les finestres. I un no sap si hi ha una connexió entre el consum d'haixix i el negacionisme impulsat per aquests que creuen que la neu en el 2021 és el resultat de la compra de 'La Casa de Papel' per part de Netflix. Un guió semblant al de l'any anterior però amb molt més pressupost per a efectes especials: congestes, conductors atrapats i periodistes televisius en versió Findus pèsols amb pernil.

El que ha caigut aquests dies amb la senyora Filomena no és neu. Segons els negacionistes, que van fer un curs del CCC i van haver de tornar la guitarra, és poliacrilat de sodi amb substàncies que provoquen càncer. Seguint el mateix criteri, la neu que ha arribat al desert del Sàhara és Déu que ha tornat a enviar el mannà per aportar un suplement dietètic als tuaregs.

Caldrà veure que diran quan la neu es converteixi en gel. Ignoren que els esquimals encenen foc dins dels iglús i que aquests no es derreteixen. Els esquimals i els russos tenen moltes paraules per definir la neu. A Andorra tenim deu lletres i una coma per referir-nos a ella: està nevant,  una cosa força habitual en aquest país i a l'hivern. Quan veus a Sergio Ramos sense samarreta en ple temporal, a Cristina Pedroche asseguda i nua sobre la neu i escoltes als negacionistes, et preguntes quants sinònims tindrà la paraula ximple. 

Etiquetes

Comentaris

Trending