Campanya electoral

Comentaris

Tenim després de més d’una setmana de campanya una opinió més o menys clara (o no) del que ens proposen cada partit polític, alguns més que altres ja que a Ordino, alguns partits ens han deixat fer preguntes a les reunions, altres no, alguns han vingut les primeres espases, altres no i alguns si han vingut no n’he tingut coneixement, alguns inclús ni ha penjat el seu cartell de campanya. 

Però entre els debats del ATV les noticies al diaris, ja ens hem pogut fer una idea. 

En molts programes tenim propostes similars: 

Acord d’associació amb Europa, la majoria d’acord, però cada un el seu. Alguns diuen que no estan d’acord amb el que estat negociant els Govern (no ens havien dit tots els grups que el Govern no havia informat sobre el tema?). 

Desviament de Sant Julià, segons els programes es farà si o si, però cada partit amb la seva proposta que serà la millor. Seria realment un disbarat que aquest desviació es tornés a parar per buscar una altra solució i tardar 12 anys més a tornar-ne a parlar. 

Desviament de La Massana, alguns diuen que no s’ha de dir desviament, suposo per no ferir els votants de La Massana, sense pensar que aquests també estan afectats per les cues. 

Rotonda de Punt de Trobada, una discussió enorme per un projecte que ja esta previst (segons sembla) en el pressupost 2019 aprovat fa poc temps. Es que alguns dels consellers en campanya no es van llegir el pressupost? 

Casa Rossell, un edifici propietat de Govern des de 1995, i encara no he vist cap proposta clara del que si vol fer. Altres edificis expropiats darrerament ja tenen un destí. 

Edifici Casamanya, alguns proposen el Museu Nacional, altres Arxiu Nacional i altres diuen que no poden dir res ja que és del Quart d’Ordino. Per cert que dels Quart i Veïnats no he vist cap partit que en parli i segons l’article 84 de la Constitució 

Article 84.- Les lleis tindran en compte els usos i costums per determinar la competència dels Quarts i dels Veïnats, així com les seves relacions amb els Comuns. 

Si no recordo malament les lleis tindria que aprovar-les el Consell, que suposo que serà el que elegirem el dia 7 d’abril. Després de 26 anys ja seria hora de proposar alguna llei que els legalitzi o no. 

Aquests són algunes de les propostes que ens han fet, potser a Ordino amb més èmfasis, i que tenen molt en comú però cada grup ho pinta a la seva manera. 

Com dic quan he de comprar un electrodomèstic, perquè em fan triar entre més qualitat, menys preu, acabant per decidir per la mitja dels dos. Crec que hauríem tenir un bo electrodomèstic de bona qualitat amb un preu acceptable. Això és el que haurien de fer els partits buscar la millor solució de totes les propostes. 

A més quan algú està a la majoria (la que sigui) no hauria de tenir por d’acceptar projectes de la oposició, ja que si surt malament com sempre passa amb alguns projectes que es realitzen, el grup de la oposició que va proposar-la també haurà de defensar-la. 

També alguns grups parlen de decidir algunes coses per referèndum. Després de llegir la llei electoral i del referèndum, crec que s’hauria de modificar com poder convocar un referèndum, ja que al meu entendre la llei només es va fer pel referèndum de la Constitució per res més. 

La majoria dels grups ens proposen moltes avantatges però moltes vegades s’obliden dels inconvenients que portaran aquests avantatges. Ja que els avantatges s’han de pagar quasi tots. A menys que ens prometin coses que no pensin complir. 

Jo la veritat estic bastant perdut, després de conèixer la majoria dels programes quan vull parlar del que diu cada un, arribo a confondrem de quin grup ha fet aquesta proposta, ja que com es diuen entre ells s’han copiat part dels programes, no serà que Andorra és petit i no són tants els partits que necessitem o molt pitjor no han format el seu grup només perquè no acceptaven les persones que havien estat escollides dins del grup en que estaven. (Personalisme pur i dur). 

Per tant demano a tots els grups i en especial, al que surti guanyador el dia 7 d’abril que faci una recopilació de tots els programes, traguen tota la palla i totes les promeses que no pensaven complir i que ens presentin el programa que es senten capaços de complir amb aquests quatre anys, que segurament seran transcendents per Andorra. I que una vegada fet aquest programa es posin els 28 consellers i Govern a treballar per fer una Andorra on tots puguem viure en pau, com hem fet durant 700 anys. 

Jo crec que les persones no estem tan distanciades i les idees no son tan diferents, i si fóssim capaços de treballar amb les idees que estem d’acord, sense pensar que no la puc acceptar perquè ve de la meva oposició. 

Però allò que sí demano als consellers, sigueu consellers generals encara que hagueu estat elegits a la parroquial, ja que les 7 parròquies formem un sol cos i si una part d’aquest cos esta malament tot el cor se’n ressent, ningú deixaria que es gangreni una cama per només cuidar el seu cor que el considera més important, ja que si es gangrena acabarà afectant al cor i a tot el cos. Per tant deixar de pensar en que un acord pot afectar la vostra persona, la vostra parròquia, el vostre grup polític i pensar només si l’acord es bo per Andorra. 

No sé si s’entén el que volia explicar, espero en tot cas que ho hagi fet millor que els nostres candidats a conseller.

Comentaris (1)

Trending