‘America is great again’

quim miroo

Quim Miró

Conseller general del Grup Parlamentari Socialdemòcrata

Comentaris

“Seré el president de tots els americans, dels blaus (demòcrates) i dels vermells (republicans), i treballaré fort per aquells que no m’han votat.”

Quines ganes teníem d’escoltar paraules d’unió del futur màxim representant de la primera potència mundial.

Segurament Joe Biden no acabarà amb els greus problemes dels Estats Units ni del món en general. Però almenys tindrem un president digne d’ocupar la cadira més important del món.

El nou president tindrà feina en un país desunit, marcat per quatre anys de populisme, de negacionisme recurrent i de busca de culpables.

En cap moment Trump ha mirat pel benestar de la majoria del seu poble fos quin fos el seu origen, raça o religió, sinó tot el contrari; amb la seva política d’exaltació popular ha obtingut una societat cada cop més fragmentada i on l’odi, el racisme i la discriminació han estat a punt de trencar tots els valors obtinguts durant segles

Amb el seu lema ‘America first’, Donald Trump ha aconseguit una fractura social dins del seu país i una discòrdia a nivell internacional com feia anys que no es produïa. La llista de despropòsits del magnat novaiorquès és tan llarga com la seva incontinència verbal que ha fet avergonyir el poble americà.

El president de la mala educació, la mentida i la calúmnia ha fet de Twitter el seu mitjà per dirigir el país com si fos una de les seves empreses privades decidint qui fa part del seu imperi basat en la premissa que el diner ho pot tot. En cap moment Trump ha mirat pel benestar de la majoria del seu poble fos quin fos el seu origen, raça o religió, sinó tot el contrari; amb la seva política d’exaltació popular ha obtingut una societat cada cop més fragmentada i on l’odi, el racisme i la discriminació han estat a punt de trencar tots els valors obtinguts durant segles per aquest gran país.

No trobarem a faltar a Trump ni la majoria  dels americans ni la resta del món civilitzat. Senyor Trump: ens ha fet avorrir la vostra manera de fer política. No trobarem a faltar la seva agressivitat envers la premsa, envers els contraris polítics, envers les dones, envers les minories, envers els immigrants, envers els científics i els experts. I envers tot allò que vostè ha menyspreat durant el seu mandat.

Només podem esperar que altres països governats per populistes com el Brasil, Gran Bretanya, Turquia, Rússia.... puguin també fer el canvi necessari per restablir els valors que uns personatges odiosos han convertit en l’excepció. I ja per acabar desitjo llarga vida a Donald Trump i que, com a mínim, tingui una sortida honorable i que estigui a l’altura del lloc que ha ocupat aquest darrers quatre anys i que amb el seu comportament a partir d’ara no continuï incitant la discòrdia. 

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending