García Paramés i Crèdit Andorrà es divorcien

L’entitat agafa el comandament directa d’un dels fons de referència del banc després del daltabaix causat per la nefasta gestió del considerat Warren Buffett espanyol

Francisco García Paramés en una de les conferència a Crèdit Centre.
Francisco García Paramés en una de les conferència a Crèdit Centre.
Feia conferències -encara al gener- i xerrades amb el glamur de ser considerat el Warren Buffett espanyol. De fet, quan ja era clar que el fons que gestionava sota l’aixopluc de Crèdit Andorrà feia aigües per tot arreu, tant Francisco García Paramés com l’entitat bancària defensaven la gestió que s’estava fent del Crediinvest European Value, una de les estrelles, sinó la gran estrella, de la gestora de fons de Crèdit Andorrà. Al final, el daltabaix estava sent tant brutal que la relació ha acabat en divorci.

La sagnia estava sent brutal. La sortida de fons, més encara. I més enllà de la qüestió reputacional, a Crèdit Andorrà l’estarien fins i tot amenaçant accions judicials d’alguns d’aquells inversors que han perdut alguns centenars de milers d’euros, almenys. Al banc no s’estan de reconèixer que la gestió de García Paramés ha estat nefasta, i que va anar d’error en error. Crèdit Andorrà ha aguantat tant com ha pogut conscient que havia venut l’aliança amb Cobas Asset Management -la gestora de fons del Warren Buffett espanyol- com si d’un projecte estratègic d’alta volada es tractés.

Des de fa un parell de setmanes, o encara no, l’entitat s’ha posat en contacte amb els clients -almenys amb els més significatiu, no pas amb tots- per comunicar que Francisco García Parames ha deixat de gestionar un dels fons emblemàtics de l’entitat verda, l’esmentat Crediinvest European Value. El vehicle assessorat per Paramés va arribar a gestionar al voltant de 400 milions d’euros i des de llavors la sortida de patrimoni ha sigut notable, ja que actualment el fons es troba en 182 milions a tancament del mes d’octubre. 

L’assessorament d’aquesta Sicav andorrana era una de les activitats més lucratives tant per a Cobas com per a la gestora de fons de Crèdit Andorra. En la última fitxa mensual publicada ja es pot observar els canvis que des de l’entitat verda han realitzat durant l’últim mes. L’entitat ha assegurat que la filosofia del fons, que manté les comissions establertes fins ara, no canviaria en cap cas i es gestionarà des de Andorra. Ho farà el banc directament i apostarà per l’aplicació d’uns criteris més prudents, més conservadors.

Segons les fonts de Crèdit Andorrà contactades, el fons deixarà d’invertir en empreses de risc o gran risc com havia anat fent fins ara i mirarà, amb un perfil conservador, mirar de remuntar tant com pugui. No obstant això, ja s’està informant als clients que difícilment -potser fins i tot ja impossible- es recuperarà tota la pèrdua experimentada fins ara. I que per notar una millora notable dels rendiments n’hi ha almenys per dos o tres anys.

El Crediinvest European Value és un fons que s’ha venut molt en els darrers anys i per exemple el tenen entitats parapúbliques com la CASS o Andorra Telecom.

Comentaris (9)

Trending