Equipaments

La Xina mostra interès per invertir en l'aeroport d'Andorra

L'ambaixador a Andorra ho anuncia en el decurs de la celebració dels 25 anys de relacions diplomàtiques entre els dos països

Un moment de la trobada entre representants xinesos i andorrans.. ACTUA
Un moment de la trobada entre representants xinesos i andorrans. | ACTUA

Altaveu

El projecte d'aeroport a Andorra ha aixecat l'interès de la Xina. Així ho ha anunciat el seu ambaixador, Lyu Fan, en el decurs de la celebració dels 25 anys de relacions diplomàtiques entre els dos països. Lyu Fan també ha destacat les excel·lents relacions amb Andorra i ha recordat que la Xina va ser un dels primers països en signar un acord bilateral amb el Principat.

Ll'ambaixador de la República Popular Xina, Lyu Fan ha dit aquest dilluns que el seu país estaria disposat a invertir en l'aeroport d'Andorra. Lyu Fuan ha fet aquestes declaracions durant la Trobada Empresarial que s'ha celebrat en el marc de la celebració dels 25 anys de relacions diplomàtiques entre els dos països. El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo ha explicat que "l'ambaixador ha mostrat la seva predisposició per poder aportar finançament". Gallardo ha explicat que ha estat el Govern qui ha explicat a la delegació xinesa el projecte de l'aeroport.

Lyu Fan, ha destacat les excel·lents relacions amb Andorra i ha recordat que la Xina va ser un dels primers països en signar un acord bilateral amb el Principat. En quant als intercanvis comercials, ha informat que l’any passat van augmentar les exportacions amb Andorra en un 40,7% i les importacions en un 49%, “unes dades que mostren que el ritme de creixement és ràpid i té un gran potencial”. Fan també ha pronosticat que aquestes trobades “ajudaran les dues parts a estudiar possibles noves oportunitats d’inversió i cooperació”.

La directora d’Actua Innovació, Judit Hidalgo, ha explicat les oportunitats de negoci a Andorra, destacant el potencial del país en projectes d’innovació. A tall d’exemple ha explicat els treballs que s’impulsen des d’Actua, com el Data Hub Andorra, l’anàlisi de temes relacionats amb la muntanya, el laboratori de drons i les col·laboracions amb entitats de prestigi internacional com el Massachusets Institute of Technology (MIT) i Google. També ha explicat altres projectes que es desenvolupen conjuntament amb entitats andorranes com l’OBSA, el CENMA i l’Institut d’Estudis Andorrans, sense oblidar la tasca dels clústers.

La d’aquest dilluns, ha estat la tercera trobada empresarial entre Xina i Andorra amb l’objectiu de promoure les relacions comercials. A les presentacions també han participat representants de Grandvalira i Vallnord, que han explicat, entre d’altres, com ha estat l’organització dels grans esdeveniments d’aquest 2019, com la Copa del Món d’Esquí i de BTT.

 

Comentaris

charli
7.

El titular de la noticia diu "invertir en l'aeroport" i resulta que el que están disposats és a financiar!!
No és ben bé el mateix!

  • 2
  • 0
Empresar
Judit deixa de vendre fum ! Que per 10.000€ que guanyes al mes ja podries fer algo més !
En resposta a Empresar
Hans
6.

Ja deia jo que la intel·ligència de J és inversament proporcional al seu sou.

  • 3
  • 1
Toc toc TIAN NAN MEG
5.
Doncs no se si finalment és bo o no fer aquest aeroport però en cas de que si , millor serà que els xinesos el facin que no pas les 30 constructores del pais que és comprometen a aixeca tots els carrers d'Andorra i després els tenim tots obres durant un any per falta de personal amb 4 paletes escampats mentres als xinesos amb un més aixecant un gratacels,avanç que no volien ni veure un xinès al pais i ara tenen de baixarse els calçotets perquè vinguin i inverteigin al pais que al final ja són els amos del món, ara que no us penseu que si us deixen tanta milions serà a canvi de res ,aquest són més llargs que vosaltres , ostia ministres aquí si que hi ha per repartir wow,lo del 3 per cent de catalunya és quedarà amb calces comparat amb eixos
  • 1
  • 2
Empresar
4.

Judit deixa de vendre fum ! Que per 10.000€ que guanyes al mes ja podries fer algo més !

  • 4
  • 1
Teatre
3.
Cony! Com a Veneçuela!. Pero cert, ja saben els Xinos que se'ls investiga per blanqueig de diners a Andorra????

https://www.cuentasclarasdigital.org/2018/11/empresas-chinas-pagaron-176-millones-en-sobornos-a-diego-salazar-para-lograr-contratos-en-venezuela/

I que el Fincen parla dels xinos i el blanqueig de diners en la causa Emperador???

https://www.elconfidencial.com/espana/2016-08-24/gao-ping-bunker-bpa-abierto-l24-horaslavar-dinero-mafia_1250564/

L'unic que se m'acut per l'interès de Xina en l'aeroport d'Andorra és per la zona franca. Els containers de Xina entrarien a Europa per l'aeroport. Convertirem Andorra en un centre logístic xinès???

Boníssim, no havia rigut tant des de que Gilbert Saboya va dir que Apple obriria una Apple Store... Ara ens conformem amb la imitació.
  • 2
  • 2

Comenta aquest article