Web Banner 1any de pandemiaWeb

La campanya de vacunació s’accelerarà els primers dies de la setmana vinent

El centre d’administració de vacunes de l’antiga plaça de braus entra en funcionament sense incidències i durant el cap de setmana s’acabaran d’ajustar les peces del dispositiu

Una sanitària administra una vacuna dins d'un dels 'box de campanya' del centre de vacunació.
Una sanitària administra una vacuna dins d'un dels 'box de campanya' del centre de vacunació. Toni Solanelles

Salut, Protecció Civil i la Creu Roja preveuen que a partir de dimarts o dimecres el ritme de vacunació a la població en general, començant per la més gran i la més vulnerable, s’acceleri de manera important si no sorgeixen incidències, que de moment no hi són, i si es manté un ritme adequat d’arribada de vaccí. El centre d’administració de vacunes de l’antiga plaça de braus ha entrat en funcionament aquest dissabte sense alteracions i durant el cap de setmana s’acabaran d’ajustar les peces del dispositiu.

La secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, ha celebrat aquest migdia la bona marxa de la campanya de vacunació ja oberta a la població en general i ha destacat la resposta de la ciutadania. “El comportament de la gent està sent molt i molt bo”, ha afirmat la número 2 del ministeri de Salut tres hores després d’haver-se posat en servei l’operativa. La valoració de les primeres hores és “positiva” i “estem molt satisfets”. Fins ara no hi ha hagut cap incidència, com també ha confirmat el director de Protecció Civil, Cristian Pons.

Es preveu que aquest dissabte s’administrin unes 500 dosis, que més o menys serà el que s’administrarà encara els primers dies. S’han programat ja unes 2.400 cites per als propers dies. Inicialment s’ha donat hora cada quatre minuts, però una vegada es confirmi el bon funcionament del dispositiu, s’agendaran cites cada dos minuts, amb la qual cosa el ritme de vacunació s’accelerarà. De moment, s’inocula amb AstraZeneca mentre s’espera que dilluns arribin noves dosis de Pfizer.

WhatsApp Image 2021 03 06 at 13.49.43
Punxant una de les persones citades per aquest migdia. Toni Solanelles

En gran mesura, els ciutadans que es vacunen aquests dies són gent d’edat avançada. Per tant, calia veure la resposta. D’una banda, hi ha un parell de factors totalment positius: hi ha una puntualitat extrema i unes ganes de seguir les recomanacions molt elevades. Queda conscienciar la població de la possibilitat de dur el qüestionari que es pot obtenir a través de la pàgina electrònica de Govern ja omplert quan s’acudeix a l’antiga plaça de braus. Això no treu, però, que aquest qüestionari, que ha de reflectir qüestions bàsiques personals i l’estat de salut de les 24 hores prèvies a rebre la vacuna com a màxim es pugui omplir al centre mateix de vacunació.

Hores d’ara hi ha cinc taules, disposades en tres carpes diferents, operatives. Però la capacitat es pot ampliar fins a deu. Tècnics de la Creu Roja reben les persones que s’han de vacunar i els seus acompanyants i els dirigeixen a la zona de comprovació administrativa, on es confirma la identitat i altres aspectes abans de passar ja cap a la zona de vacunació. Després cal estar un quart d’hora en la zona de repòs i observació (amb atenció de professionals del SUM) per evitar qualsevol ensurt abans d’anar cap a casa.

Dues professionals del SAAS a punt per iniciar la vacunació.

Relacionat

En marxa el centre operatiu de vacunació de l’antiga plaça de braus

En l’espai de la que ha estat també seu del COEX fins no fa massa, s’hi ha ubicat una zona per carregar xeringues, espais per a descans dels sanitaris (del SAAS són tots els que administren les vacunes) o una mena de CAP mòbil per si hi ha alguna incidència inicialment no prevista i cal dur a terme una atenció mèdica avançada. Per ara, però, tot funciona bé i si l’arribada de vacunes no s’encalla es preveu que el centre vagi funcionant a ple rendiment mentre sigui necessari vacunar-se contra la Covid.

 

Comentaris (6)

Trending