La vacada de Canillo passa cap al Maià i la Portella tot cercant herba més fresca

La cabana bovina de la parròquia, uns tres-cents caps, presenta un bon estat de salut, més encara després del sanejament fet fa quinze dies

La vacada en el moment de creuar la carretera general.
La vacada en el moment de creuar la carretera general. COMÚ DE CANILLO

Canillo ha celebrat aquest divendres el pas de la vacada a les Bordes d’Envalira, amb tres-cents caps de bestiar boví de totes les explotacions de la parròquia, que presenten un bon estat de salut més encara després del sanejament de fa dues setmanes. Malgrat la sequera producte de les altes temperatures i l’absència de pluges fins ara, no hi hagut massa problemes d’abundància herbàcia.

El pas de la vacada és una tradició que té lloc cada any en aquestes dates, i que simbolitza una pràctica ramadera molt antiga. Concretament, es tracta del pas pel fons de la vall del bestiar vaquí, que surt de Ribaescorjada i del Pla de les Pedres i que es dirigeix al Maià i a la Portella. Posteriorment, un cop hagin pasturat en aquestes terres, continuaran baixant per la vall d’Incles, on romandran en zones més riques en herbes, més encara ara després de les darreres pluges, fins a finals de temporada, quan tornin a les explotacions per passar-hi l'hivern.

Els ramaders, acompanyats del vaquer de la parròquia i per membres de la corporació, han estat els encarregats de guiar i dur els animals cap a la nova destinació. Com és evident, en un moment donat s’ha hagut de tallar la circulació a la carretera general, en un indret on se separen els termes parroquials de Canillo i Encamp. Amb tot, no hi ha hagut una gran afectació viària.

Comentaris (1)

Trending